Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ιωάννινα: Δραπέτης των φυλακών Αλικαρνασσού ο “εγκέφαλος” σε απόπειρα ένοπλης ληστείας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εξιχνιάστηκε η απόπειρα ένοπλης ληστείας σε σπίτι, που είχε γίνει τον περασμένο Δεκέμβριο στους Ραψαίους Ιωαννίνων και συνελήφθη ένας αλλοδαπός, κατόπιν εντάλματος σύλληψης, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα τρία άτομα, τα οποία αναζητούνται. Ένα από αυτά είναι και ο δραπέτης – “εγκέφαλος”…

Η απόπειρα ληστείας στο σπίτι, στους Ραψαίους Ιωαννίνων, είχε γίνει τα ξημερώματα της 20ης Δεκεμβρίου 2012.

Χθες συνελήφθη στο Γραμμένο Ιωαννίνων, για τη συμμετοχή του στην υπόθεση αυτή, ένας 24χρονος Αλβανός ενώ αναζητούνται επιπλέον τρία άτομα (ένας 48χρονος Έλληνας, δραπέτης των Φυλακών Αλικαρνασσού, ένας 24χρονος Αλβανός και ένας Έλληνας, τα στοιχεία του οποίου διερευνώνται).

Στην απόπειρα ληστείας, δύο δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και κρατώντας όπλα, είχαν μπει στο σπίτι στους Ραψαίους Ιωαννίνων και αφού απαίτησαν από τους ιδιοκτήτες να τους παραδώσουν χρήματα και κλειδιά αυτοκινήτου τους, πυροβόλησαν δύο φορές στο ταβάνι για εκφοβισμό, χωρίς να τραυματίσουν κάποιον και στη συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο παραπάνω δράστες ήταν οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι έκαναν την απόπειρα ληστείας με εντολή των δύο Ελλήνων.
Ο 48χρονος Έλληνας τους είχε προμηθεύσει με οπλισμό και τους μετέφερε ο ίδιος στο σημείο της ληστείας.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 24χρονου συλληφθέντα, βρέθηκαν αγροτικά και οικοδομικά μηχανήματα, κινητά τηλέφωνα και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, τα οποία κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπών.

Ο 48χρονος Έλληνας που εμπλέκεται στην υπόθεση, αναζητείται ως δραπέτης από το Φεβρουάριο του 2011 , όταν είχε παραβιάσει τακτική άδεια από τις Δικαστικές Φυλακές Αλικαρνασσού, όπου εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης για σωρεία αδικημάτων (διακεκριμένες κλοπές, ληστρική εκβίαση, κλοπές, οπλοχρησία, ανθρωποκτονία από αμέλεια και απόδραση).

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και το προανακριτικό έργο, από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων δραστών και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.

Διαβάστε ακόμα:

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ συγκλόνισε τη Χαλκιδική

Σέρρες: Ένταση στο μπλόκο των αγροτών στο Λευκώνα

Θεσσαλονίκη: Ένταση στα εγκαίνια του γραφείου Εθνικιστών Δικηγόρων – ΒΙΝΤΕΟ

Αχαϊα: Συνωστισμός για δωρεάν αγροτικά προϊόντα στην πλατεία Γεωργίου!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε