Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Ιωάννινα: Οι δολοφόνοι έκαναν τους… υποψήφιους ενοικιαστές – Στα χέρια της Αστυνομίας 5 Γεωργιανοί

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Θύμα τους, η 67χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, μέσα στο ξενοίκιαστο διαμέρισμα που είχε στα Γιάννενα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι δράστες είναι πολυμελής σπείρα Γεωργιανών, που γνωρίζοντας ότι η γυναίκα είχε περιουσιακά στοιχεία, προσποιήθηκαν τους ενοικιαστές του διαμερίσματός της για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη της και στη συνέχεια να την κλέψουν.

Αφού την οδήγησαν στο μέσα στο ξενοίκιαστο διαμέρισμα, τάχα για να το δουν, την έδεσαν και την φίμωσαν, με αποτέλεσμα εκείνη να πεθάνει από ασφυξία!

Συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση αυτή, πέντε από τους δράστες, υπήκοοι Γεωργίας (τρεις άντρες και δύο γυναίκες), ηλικίας 32, 27, 36, 33 και 37 ετών.  Αναζητούνται ακόμη δύο συμπατριώτες τους ηλικίας 25 και 43 ετών.

Τη δολοφόνησαν για τα λεφτά της

Ο 25χρονος, που διαφεύγει τη σύλληψη, μαζί με τον 32χρονο και την 37χρονη, είναι εκείνοι που εμφανίστηκαν στο θύμα με το πρόσχημα ότι ήθελαν να νοικιάσουν το κενό διαμέρισμα, το οποίο βρίσκεται δίπλα σ’ αυτό που έμενε η ίδια.

Αφού τη σκότωσαν, μπήκαν στο διαμέρισμα που έμενε η γυναίκα και προσπάθησαν να παραβιάσουν, χωρίς να τα καταφέρουν, ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο ήταν κρυμμένο στο χώρο της κρεβατοκάμαρας.

Από την αστυνομική έρευνα, αλλά και αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, προέκυψε ότι οι τρεις παραπάνω δράστες, έκαναν ό,τι έκαναν, με εντολή και υπόδειξη των υπολοίπων τεσσάρων. 
Σκοπός τους ήταν να κλέψουν χρήματα και άλλα τιμαλφή από το σπίτι της 67χρονης.

Μάζευαν στοιχεία πριν το “χτύπημά” τους

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι δράστες λειτούργησαν στοχευμένα και είχαν εξασφαλίσει σημαντικές πληροφορίες, σχετικά με τις δραστηριότητες και τις συνήθειες του θύματος, αλλά και σχετικές με την οικονομική της κατάσταση.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των δύο άλλων δραστών, του 25χρονου και του 43χρονου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ιωαννίνων.

Διαβάστε ακόμα:

Ηράκλειο: Ζευγάρι αυτοκτόνησε με ένα μήνα διαφορά – Άφησε πίσω δύο παιδιά…

Νέα σύλληψη για τα κυκλώματα τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης – Έπιασαν το μικρότερο αδερφό δύο “αρχηγών”

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε