Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

ΗΠΑ: Χαρακτηρίζουν «παγκόσμιο τρομοκράτη» τη «Σέχτα Επαναστατών»

Τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό στην τρομοκρατική οργάνωση προσέδωσε η ίδια η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον.

Ο χαρακτηρισμός του «παγκόσμιου τρομοκράτη» αποδίδεται σύμφωνα με την εκτελεστική εντολή 13224. Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας προχώρησε στην ενέργεια αυτή ύστερα από διαβουλεύσεις με τα αμερικανικά υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών.

Η ενέργεια αυτή, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, θα βοηθήσει στον έλεγχο της ροής οικονομικών πόρων προς την «Σέχτα Επαναστατών», αφού μέσω αυτής θα δεσμεύονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία που υπόκεινται σε αμερικανική δικαιοδοσία, στα οποία η συγκεκριμένη οργάνωση έχει συμφέρον και θα απαγορεύονται όλες οι συναλλαγές Αμερικανών με την οργάνωσ.

«Ο σημερινός χαρακτηρισμός της Σέχτας Επαναστατών υπογραμμίζει το ενδιαφέρον της αμερικανικής κυβέρνησης για τρομοκρατικές ενέργειες από τρομοκρατικές ομάδες στην Ευρώπη. Η ενέργεια αυτή επίσης αποδεικνύει την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στην προσπάθεια της Ελλάδας να εξαρθρώσει, ξεριζώσει και νικήσει την ομάδα αυτή», δήλωσε ο πρέσβης Ντάνιελ Μπένζαμιν, συντονιστής Αντιτρομοκρατικού Αγώνα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε