Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ηράκλειο: Αποζημίωση 127.300 ευρώ για ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου μετά από λεκτικό φλερτ

Ηράκλειο: Αποζημίωση 127.300 ευρώ για ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου μετά από λεκτικό φλερτ

Τον έδειραν μέχρι θανάτου γιατί πείραξε την γυναίκα του αφεντικού τους. Οι συγγενείς του αποζημιώθηκαν από τον Άρειο Πάγο για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν.

Όλα ξεκίνησαν το Μάιο του 1999 στο Ηράκλειο Κρήτης όταν δύο φίλοι περνώντας με το αυτοκίνητό τους έξω από ένα μπαρ σταμάτησαν και παρενόχλησαν φραστικά μια κυρία.

Για κακή τους τύχη όμως η γυναίκα μπήκε στο μπαρ και ανέφερε το γεγονός της παρενόχλησης στο φίλο της και συνιδιοκτήτη του μπαρ. Αμέσως ο φίλος της και δύο  σερβιτόροι του μαγαζιού βγήκαν και άρχισαν να κτυπούν τους δύο φίλους με κλωτσιές και γροθιές στο πρόσωπο, στο στήθος και το κεφάλι.

Ο ένας από τους δύο έπεσε αναίσθητος στο έδαφος, ενώ ο δεύτερος κατάφερε να απομακρυνθεί, να μπει στο αυτοκίνητο και να πάει στην Αστυνομία να ζητήσει βοήθεια.

Αστυνομικοί έσπευσαν στον τόπο του επεισοδίου, κάλεσαν ασθενοφόρο που μετέφερε τον αναίσθητο στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εκεί, διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί ημιπληγία αριστερά, μώλωπες στο κεφάλι και γαστροπληγία με εμετούς και εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Λϊγες ημέρες αργότερα, ενώ παρέμεινε στην μονάδα εντατικής θεραπείας σε κατάσταση καταστολής, περιήλθε σε ημικωματώδη κατάσταση και ακολούθησε ληθαργική κατάσταση. Το δράμα του όμως συνεχίστηκε, καθώς διαπιστώθηκε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Ύστερα από 46 ημέρες νοσηλείας μεταφέρθηκε στο σπίτι του, όπου η κατάστασή του επιδεινώθηκε και μέσα σε 12 ημέρες παραμονής στην οικία του, οι συγγενείς του τον μετέφεραν και πάλι στο νοσοκομείο όπου και λίγη ώρα αργότερα  απεβίωσε.

Σύμφωνα με τη ληξιαρχική πράξη θανάτου, ο θάνατος επήλθε από “αθηρωματική απόφραξη των στεφανιαίων αρτηριών της καρδιάς”, ενώ ως μόνη αιτία θανάτου αναφέρεται ο ξυλοδαρμός, η κρανιοεγκεφαλική κάκωση και το ενδοεγκεφαλικό αιμάτωμα. Παράλληλα, πραγματογνώμονες που ορίστηκαν από τη Δικαιοσύνη κατέθεσαν ότι αιτία θανάτου ήταν ο ξυλοδαρμός που δέχθηκε.

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την εφετειακή απόφαση που επιδίκασε το συνολικό ποσό των 127.300 ευρώ σε συγγενείς του άτυχου άνδρα ως χρηματική ικανοποίηση λόγω της ψυχικής οδύνης που υπέστησαν, ενώ επιδικάστηκε στη σύζυγο και αποζημίωση για στέρηση της διατροφής της.

Τέλος, κατά το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο τα τρία άτομα που ξυλοκόπησαν τον άτυχο άνδρα κρίθηκαν ένοχα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ύστερα από μεταβολή της κατηγορίας της θανατηφόρου σωματικής βλάβης.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε