Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκε “η ληστεία του αιώνα” – Στα χέρια της αστυνομίας οι δράστες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος τριών ατόμων, που φέρονται ως οι φυσικοί αυτουργοί της ληστείας χρηματαποστολής με λεία 1 εκ. ευρώ, που είχε γίνει πριν από περίπου έναν χρόνο στην περιοχή των Βασιλειών, άσκησε ο εισαγγελέας Ηράκλειου. Σε βάρος τέταρτου ατόμου, ασκήθηκε δίωξη για απλή συνέργεια.

Οι κατηγορούμενοι, 33χρονος ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου, 31χρονος οδηγός ταξί, 30χρονος κτηνοτρόφος και 34χρονος ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ, οδηγήθηκαν μαζί με τις ογκώδεις δικογραφίες τους στις 21.30 χθες το βράδυ κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου είχαν σπεύσει φίλοι και συγγενείς των κατηγορουμένων.

Μετά τις πολύωρες απολογίες τους, ο εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ στους τρεις εκ των τεσσάρων άσκησε επιπλέον διώξεις για ληστεία από κοινού, από άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τού προσώπου τους, καθώς επίσης και για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Σε βάρος του τέταρτου ασκήθηκε δίωξη για απλή συνέργεια. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αναμένεται να απολογηθούν την Τρίτη, 16 Οκτωβρίου, στην ανακρίτρια Ηρακλείου.

Στο Δικαστικό μέγαρο οδηγήθηκαν άλλα οκτώ άτομα που σχετίζονται με τους τέσσερις και βαρύνονται με διάφορες κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. Αυτά θα απολογηθούν τη Δευτέρα.

Η αστυνομία εξιχνίασε την υπόθεση έπειτα από αξιοποίηση του DNA και άλλων στοιχείων.

Η ένοπλη ληστεία, «ληστεία του αιώνα» είχε χαρακτηρισθεί, είχε σημειωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου του 2011, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, όταν τρεις κουκουλοφόροι περίμεναν το αυτοκίνητο χρηματαποστολής στην οδό Ούλαφ Πάλμε, στην περιοχή των Βασιλειών Ηρακλείου. Τότε, ο οδηγός του οχήματος χρηματαποστολής και ο συνοδηγός «κλείστηκαν» στον δρόμο από δύο αυτοκίνητα – κλούβες, από τα οποία βγήκαν τρία άτομα με κουκούλες και με την απειλή των όπλων ανάγκασαν τους δύο άνδρες της χρηματαποστολής να κατέβουν από το αυτοκίνητο. Αμέσως μετά, άνοιξαν τις πίσω πόρτες του οχήματός τους και πήραν 12 σάκους με χρήματα, που έφθαναν το 1 εκατ. ευρώ, επιβιβάστηκαν σε δύο κλεμμένα αυτοκίνητα και εξαφανίσθηκαν.

Ηράκλειο: Κοντά στην εξιχνίαση της “ληστείας του αιώνα” βρίσκονται οι Αστυνομικές Αρχές

Βρήκαν τον εγκέφαλο της ληστείας – μαμούθ στο Ηράκλειο!

Ηράκλειο: Οι ληστές της χρηματαποστολής άφησαν το DNA τους στον… τόπο του εγκλήματος!

Ηράκλειο: Επικήρυξαν τους ληστές της χρηματαποστολής

Ηράκλειο: Πάνω από 800.000 ευρώ πήραν οι κλέφτες στη ληστεία της χρηματαποστολής!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε