Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ηράκλειο: Επιτέθηκαν σε μετανάστες μπροστά στο παιδί τους – Ανήλικοι ανάμεσα στους δράστες

Ηράκλειο: Επιτέθηκαν σε μετανάστες μπροστά στο παιδί τους – Ανήλικοι ανάμεσα στους δράστες

Με τούβλα και σιδηρολοστούς επιτέθηκε ομάδα κουκουλοφόρων σε οικογένεια μεταναστών στις Μοίρες Ηρακλείου. Στη ρατσιστική επίθεση συμμετείχαν και ανήλικοι…

Τον τρόμο έζησε μια οικογένεια μεταναστών την περασμένη Πέμπτη στις Μοιρες, όταν όπως γράφει το prismanews, έπεσε θύμα άγριας επίθεσης από ομάδα κουκουλοφόρων.

Σύμφωνα με σχετική καταγγελία του ΚΚΕ Μεσσαράς ομάδα 15 – 20 ατόμων  (ανάμεσά τους και ανήλικοι μαθητές) – που φορούσαν κουκούλες επιτέθηκαν με τούβλα και σιδηρολοστούς στο σπίτι που διαμένει ο μετανάστης, έσπασαν τα τζάμια του σπιτιού, μπήκαν μέσα στην αυλή και προσπαθούσαν με γροθιές και κλωτσιές να γκρεμίσουν την πόρτα εισόδου, προκαλώντας το φόβο και τον πανικό σε όλα τα μέλη της οικογένειας και ιδιαίτερα στο μικρότερο παιδί τους.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ΚΚΕ “τέτοιες ενέργειες είναι προϊόντα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας που καλλιεργεί η τρικομματική κυβέρνηση και που ως επί το πλείστον αναπαράγει η φασιστική Χρυσή Αυγή. Αυτές συσκοτίζουν την πραγματική αιτία των προβλημάτων που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι, Έλληνες και ξένοι, συνολικά ο λαός. Η ιστορία διδάσκει ότι σε περιόδους οικονομικών κρίσεων τα φαινόμενα αυτά αξιοποιούνται από το καπιταλιστικό σύστημα για να μην τολμήσει ο λαός να αμφισβητήσει τις επιλογές του κεφαλαίου, για να τσακιστεί η εργατική πρωτοπορία”.

Στη σχετική ανακοίνωση” το ΚΚΕ καλεί τα συνδικάτα, τα σωματεία, τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς της περιοχής, τα 5μελή και 15μελή των μαθητικών κοινοτήτων να καταγγείλουν το γεγονός και συνολικά την δράση της φασιστικής Χρυσής Αυγής”.

Διαβάστε επίσης: Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του NewsIt

Γκαζάκια σε ΑΤΜ στη Θεσσαλονίκη

Κρούσματα φυματίωσης σε σχολείο της Ζαχάρως!

Ρατσιστική επίθεση στον Ντόε του Απόλλωνα Σμύρνης!

Κρήτη: Ταυτοποιήθηκε ο σύζυγος υποψήφιας της Χρυσής Αυγής για την επίθεση σε αλλοδαπούς!

Κρήτη: 10 άτομα αναζητά η Αστυνομία για την επίθεση στους Πακιστανούς

Λάρισα: Ροπαλοφόροι κατά Πακιστανών σε μίνι μάρκετ – 11 προσαγωγές!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε