Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ηράκλειο: Επτά γιατροί και δύο μαίες στο σκαμνί για τον θάνατο εγκύου

Ηράκλειο: Επτά γιατροί και δύο μαίες στο σκαμνί για τον θάνατο εγκύου

Η 33χρονη γυναίκα ξεψύχησε στο Βενιζέλαιο Νοσοκομείο και δύο χρόνια μετά δικάζονται εννέα άτομα.

H 33χρονη γυναίκα, η οποία ήταν νοσηλεύτρια, είχε την ατυχία να διακομιστεί στο Βενιζέλειο μία νύχτα που η κλινική δεν είχε “ειδικευμένο μαιευτήρα-γυναικολόγο” και όχι μόνο.

Εκτός από τους δύο ειδικευμένους μαιευτήρες, από την εφημερία απουσίαζε και τρίτος γιατρός και συγκεκριμένα ένας ακτινολόγος. Η γυναίκα πέθαινε αβοήθητη, υποφέροντας από φρικτούς πόνους, χωρίς να υποβληθεί εγκαίρως σε καισαρική τομή.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της 28ης Απριλίου όταν διακομίστηκε με φοβερούς πόνους στο υπογάστριο και στον κόλπο της ως μαιευτικό περιστατικό.

Πριν πάει στο νοσοκομείο είχε επικοινωνήσει με την προσωπική της γιατρό, η οποία “διέγνωσε” ότι δεν αντιμετωπίζει μαιευτικό αλλά χειρουργικό πρόβλημα. Από ‘κει και μετά ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την άτυχη γυναίκα, σύμφωνα με την εφημερίδα “Πατρίς”,  η οποία τελικώς κατέληξε στις 10.30 το πρωί όταν υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Στις 6 Ιουνίου στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου θα καθίσουν επτά γιατροί και δύο μαίες. Μεταξύ των κατηγορουμένων εναι ο τότε αναπληρωτής Διευθυντής της μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου αλλά και η ιδιώτης γιατρός που παρακολουθούσε την άτυχη γυναίκα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε