Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ηράκλειο: Η “φιλότιμη” και “εργατική” υπάλληλος εξαφάνισε 330.000 ευρώ απ’ το ταμείο!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Εργαζόταν σε γνωστό τουριστικό γραφείο του Ηρακλείου για 10 ολόκληρα χρόνια και οι εργοδότες της την περιέγραφαν με τα καλύτερα λόγια. Μέχρι που ανακάλυψαν ότι…

τους έκλεβε τουλάχιστον την τελευταία 5ετία!
Στη μήνυση που έκαναν κατά της υπαλλήλου, αναφέρουν ότι η υπεξαίρεση ξεπερνα τις 330.000 ευρώ!

Τα χρήματα φέρεται να τα έπαιρνε σιγά-σιγά για να μην κινήσει υποψίες. Όμως αυτό δεν είναι το πιο εντυπωσιακό…

Αυτό που άφησε τους εργοδότες της με το στόμα ανοιχτό, είναι ότι η γυναίκα είχε οργανώσει ολόκληρο σχέδιο για να πλαστογραφεί τα στοιχεία και να καλυπτει τα ίχνη της!

Κλέφτρα… επαγγελματίας!
Όπως καταγγέλλεται, η υπάλληλος πλαστογραφούσε αποδείξεις είσπραξης ποσών που έπαιρνε από πελάτες ώστε να φαίνεται ότι αυτές είχαν ελεγχθεί από το λογιστήριο του πρακτορείου.

Στη συνέχεια, κρατούσε τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στις εισπράξεις και -σε ώρες που ήταν μόνη στο πρακτορείο- “έμπαινε” στον ηλεκτρονικό υπολογιστή μιας λογίστριας (είχε καταφέρει να μάθει τον κωδικό!) και καταχωρούσε τα στοιχεία των αποδείξεων που είχε πλαστογραφήσει για να εμφανίζονται κανονικά καταχωρημένες στο ηλεκτρονικό σύστημα του πρακτορείου κι έτσι να μη φαίνεται το ταμειακό έλλειμμα που δημιουργούσε!

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, με τη μήνυση που υπέβαλε σε βάρος της πρώην υπαλλήλου της, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πρακτορείου, ζητά την τιμωρία της για δύο κακουργήματα κι ένα πλημμέλημα και συγκεκριμένα για τα αδικήματα της κακουργηματικής πλαστογραφίας κατ’ επάγγελμα, της κακουργηματικής υπεξαίρεσης κατ’ επάγγελμα και της υπεξαγωγής εγγράφων.

Επίσης, ζητά να διερευνηθεί η περιουσιακή κατάσταση τόσο της υπαλλήλου όσο και του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος για να διαπιστωθεί τυχόν ροή μαύρου χρήματος.

Ο συνήγορος της μηνύτριας εταιρείας Φραγκίσκος Λαμπρινός, δήλωσε: «Οι εντολείς μου υπέστησαν τεράστια οικονομική ζημία από τη δράση της συγκεκριμένης υπαλλήλου. Είμαστε βέβαιοι ότι η Δικαιοσύνη θα φροντίσει ταχύτατα τόσο για την τιμωρία της όσο και για την αποκάλυψη του που διοχέτευσε τα χρήματα που υπεξαίρεσε».

Η υπόθεση της υπεξαίρεσης αποκαλύφθηκε πριν από περίπου δύο μήνες. Μάλιστα, η υπάλληλος φέρεται να έχει ομολογήσει τις πράξεις της, υπογράφοντας έγγραφη ομολογία, ενώ επέστρεψε ένα μικρό μέρος του ποσού που φέρεται να είχε υπεξαιρέσει.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε