Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ηράκλειο: Καλλιεργούσαν χασίς με… εξελιγμένες μεθόδους

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Δυό άτομα συνελήφθηκαν στο χωριό Κουνάβοι του Ηρακλείου, όπου εντοπίσθηκαν να καλλιεργούν χασίς με την εξελιγμένη μέθοδο της αεροπονικής καλλιέργειας, κατά την οποία χρησιμοποιούνται λάμπες αλογόνου, ρυθμιστές φωτισμού, ρυθμιστής ροής νερού κλπ.

Άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου οργάνωσαν συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση και έκαναν έρευνες στα σπίτια ενός 36χρονου και ενός 32χρονου, καθώς και σε υπαίθριους χώρους των σπιτιών τους.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, εντοπίστηκαν μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με εξαερισμό, χωρίς φυσικό φωτισμό και με έλεγχο υγρασίας: Ένα εργαστήριο αποτελούμενο από δύο πλαστικούς σωλήνες, συνδεδεμένο με πλαστικό βαρέλι, όπου με την μέθοδο της αεροπονικής καλλιέργειας, καλλιεργούνταν επτά δενδρύλλια για χασίς.

Ακόμη, βρέθηκε μια κατασκευή για χρήση αεροπονικής καλλιέργειας (λάμπες αλογόνου, ρυθμιστές φωτισμού, ρυθμιστής ροής νερού) καθώς και πλήθος χημικών φαρμάκων και λιπασμάτων για καλλιέργεια φυτών.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 607,9 γραμμάρια χασίς, πέντε φυτώρια για χασίς σε χωριστές πλαστικές γλάστρες και πενήντα κροτίδες.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και κατοχή βεγγαλικών ενώ προανάκριση κάνει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Διαβάστε ακόμα:

Χανιά: Πυροβολούσαν και έβαζαν φωτιά στη μεζονέτα, την ώρα που έβλεπαν τηλεόραση!

Ιόνιο: Ο Εμίρης του Κατάρ, αγόρασε νησί από τον Βασίλη Τερλέγκα!

Ήπειρος: Κόρη γνωστού δικηγόρου η φίλη του μακελάρη που έβρασε τον φίλο του!

Δράμα: Πυροβολισμοί και αίμα σε καφενείο – Ένα άτομο σε κρίσιμη κατάσταση!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε