Τρίτη, 7 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ηράκλειο: Πλήρωσε ακριβά το παραμύθι του διορισμού της κόρης του!

Μια ηλικιωμένη γυναίκα τον έπεισε ότι μπορεί να πείσει τον πρέσβη μας στην Αγγλία, να προσλάβει την κόρη του. Εκείνος τσίμπησε και…

κάπως έτσι ο άτυχος Ηρακλειώτης κλαίει τα λεφτά του. Την υπόθεση έφερε στο φως η εφημερίδα ”Πατρίς” του Ηρακλείου. Πρωταγωνίστρια μία συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος – πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας – που τον έπεισε ότι θα μεσολαβήσει για να προσληφθεί η κόρη του στην πρεσβεία της χώρας μας στο Λονδίνο!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το περασμένο καλοκαίρι ο 62χρονος από το Ηράκλειο και η σύζυγός του ταξίδεψαν στην Αγγλία όπου σπούδαζε η κόρη τους. Στην επιστροφή στο αεροδρόμιο του Χίθροου δεν μπορούσαν να βρουν την έξοδο επιβίβασης. Η ηλικιωμένη γυναίκα τους πλησίασε και προσφέρθηκε να τους βοηθήσει.

«Μας ρώτησε που πάμε και της είπαμε πως η πτήση μας είναι για την Αθήνα, αλλά έχουμε χαθεί. Τότε κι εκείνη μας είπε ότι ταξιδεύει για Αθήνα και ανέφερε πως έχει χάσει την πτήση της. Προσφέρθηκε να μας βοηθήσει κι έτσι ξεκίνησε η γνωριμία μας» μας είπε ο 62χρονος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η γυναίκα που τον εξαπάτησε δρα στα αεροδρόμια και κυρίως του Λονδίνου. Όπως λέει, πλησιάζει τα θύματά της και εάν καταλάβει ότι υπάρχουν χρήματα σκαρφίζεται διάφορά σενάρια για να τα πείσει.

«Εμείς της είπαμε ότι η κόρη μου κάνει μεταπτυχιακό στην Αγγλία κι εκείνη προσφέρθηκε να την βοηθήσει να εργαστεί στην πρεσβεία μας εκεί. Μας είπε ότι υπάρχουν δύο θέσεις και πως η σχέση της με τον Έλληνα πρέσβη είναι πολύ καλή και μπορεί να τον επηρεάσει για να προσληφθεί το παιδί μας»

Η συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος και το ζευγάρι από το Ηράκλειο ταξίδεψαν μαζί για την Αθήνα και μάλιστα η σύζυγος του 62χρονου κάθησε στη διπλανή θέση με το πρώην στέλεχος του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

«Ανταλλάξαμε τηλέφωνα και μάλιστα μας έδωσε και το πραγματικό της όνομα. Όταν επικοινωνήσαμε μας είπε ότι το Σεπτέμβριο θα γίνει η συνέντευξη για την κάλυψη των δύο θέσεων και μάλιστα από τον ίδιο τον πρέσβη. Μας έκανε να πιστέψουμε ότι λέει την αλήθεια και μάλιστα πως ενδιαφέρεται να μας βοηθήσει. Για δύο μήνες επικοινωνούσαμε και είχαμε επαφές».

Μετά από συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις κι αφού η κόρη του Ηρακλειώτη είχε συγκεντρώσει όλα τα έγγραφα που απαιτούνταν, οι γονείς της έβαλαν στην συγκεκριμένη κυρία 300 λίρες Αγγλίας σε λογαριασμό τράπεζας που τους είχε υποδείξει.

Ο 62χρονος θεωρούσε πως η γυναίκα με την οποία συνομιλούσε είναι πραγματικά ο άνθρωπος που θα βοηθήσει το παιδί του να βρει δουλειά στο εξωτερικό μέχρι να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

«Με την οικονομική κρίση που υπάρχει σκεφτήκαμε ότι είναι μία πολύ καλή ευκαιρία. Μας έλεγε ότι το πόστο της είναι στο τμήμα εμπορικής ναυτιλίας της Πρεσβείας και πως οι γνωριμίες της είναι πραγματικά δυνατές. Πρόκειται για μια γυναίκα με ταμπεραμέντο, καπάτσα που μας έδωσε την εντύπωση ότι μπορεί να καταφέρει όποιο στόχο βάλει» ανέφερε ο ίδιος.

Οι ημέρες όμως περνούσαν κι έφτασε ο Σεπτέμβρης που θα γινόταν η συνέντευξη των υποψηφίων για τις δύο θέσεις στην πρεσβεία της Ελλάδας στην Αγγλία. Συγκεκριμένα στις 10 Σεπτεμβρίου επρόκειτο να ξεκινήσει η διαδικασία την οποία είχε αναφέρει το πρώην στέλεχος του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

«Εκείνη την ημέρα όταν η κόρη μου πήγε στην πρεσβεία της είπαν ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται . Τηλεφώνησα στη συγκεκριμένη κυρία και ακόμη και τότε μου έλεγε ψέματα. Μου είπε ότι βρισκόταν στο Υπουργείο Εξωτερικών και πως θα επικοινωνήσουμε αργότερα. Καταλάβαμε ότι μας είχε εξαπατήσει. Φίλοι μας, μας συμβούλευσαν να καταγγείλουμε την περιπέτειά μας αυτή στην Αστυνομία κι έτσι πήγαμε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου. Της τηλεφωνούσαμε, της στέλναμε μηνύματα αλλά δε μας απάντησε ποτέ».

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε