Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ηράκλειο: Στο εδώλιο 6 Βρετανοί για τον ξυλοδαρμό συμπατριώτη τους

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο Ηρακλείου άρχισε σήμερα και συνεχίζεται αύριο η δίκη έξι νεαρών Βρετανών, που φέρονται να ξυλοκόπησαν βάναυσα πριν από τέσσερα χρόνια ένα συμπατριώτη τους, στα Μάλια Ηρακλείου…

Το αποτέλεσμα ήταν να τον τραυματίσουν, να νοσηλευθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και μέχρι και σήμερα να αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας.

Στο εδώλιο κάθονται έξι άτομα, ένας 25χρονος, ένας 24χρονος και τέσσερις 23χρονοι κατηγορούμενοι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Κατά την σύντομη κατάθεσή του λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, το θύμα της επίθεσης, ο 32χρονος σήμερα Βρετανός ανέφερε πως δε θυμάται τίποτα, καθώς από τα χτυπήματα, δεν έχει πια μνήμη.

Στη συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση της μητέρας του θύματος η οποία περιέγραψε στο δικαστήριο τον Γολγοθά τόσο του γιου της όσο και της οικογένειας της και την σειρά των επεμβάσεων τις οποίες έχει κάνει στο κεφάλι, χωρίς ωστόσο να έχει αποκατασταθεί η υγεία του.

Το περιστατικό έγινε τον Ιούνιο του 2008 όταν συναντήθηκαν έξω από μπαρ των Μαλίων δύο παρέες Βρετανών και άρχισαν να διαπληκτίζονται για ποδοσφαιρικές διαφορές. Τότε ο Βρετανός δέχθηκε την λυσσαλέα επίθεση των συμπατριωτών του μέχρι που έχασε τις αισθήσεις του.

Ο νεαρός Βρετανός μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου και νοσηλεύθηκε επί τρεις μήνες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Αγγλία όπου και εκεί έκανε χειρουργικές επεμβάσεις.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα πρόκειται, “για πρωτοφανή αγριότητα που επέφερε σοβαρότατες κακώσεις, προκαλώντας άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του και εμπόδισαν αυτόν σημαντικά, και για μεγάλο χρονικό διάστημα, να χρησιμοποιεί το σώμα και τη διάνοιά του”.

Διαβάστε ακόμα:

Χανιά: 17χρονος ποδοσφαιριστής “έσβησε” στην άσφαλτο

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε