Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Ηράκλειο: Τραυμάτισαν τον κοσμηματοπώλη – Άδειασαν τις βιτρίνες

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι αδίστακτοι ληστές χτύπησαν τον επιχειρηματία με το πίσω μέρος της καραμπίνας – Μεγάλη ανησυχία στην αστυνομία από τις αλλεπάλληλες ληστείες σε κοσμηματοπωλεία…

Έντονος προβληματισμός στις αστυνομικές Αρχές του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου, μετά και την έκτη ληστεία (και μία απόπειρα) σε κοσμηματοπωλεία του βόρειου άξονα, από την ίδια -όπως εκτιμάται- σπείρα κακοποιών.

Το τελευταίο χτύπημα σημειώθηκε στις 23.00 χθες το βράδυ σε κοσμηματοπωλείο της παραλιακής όδου, ανάμεσα σε Μάλια και Σταλίδα.

Στο κατάστημα εισέβαλαν τέσσερα άτομα με καλυμμένα πρόσωπα και κυνηγετικές καραμπίνες. Ένας εκ των δραστών  χτύπησε με το κοντάκι του όπλου του, τον καταστηματάρχη. Από τις προθήκες του κοσμηματοπωλείου αφαίρεσαν μεγάλο αριθμό κοσμημάτων, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 100.000 ευρώ.

Οι δράστες χρησιμοποίησαν πολυτελές αυτοκίνητο, που είχαν κλέψει από τις Βασιλείες (προάστιο του Ηρακλείου) πριν από περίπου μια εβδομάδα, όταν διέρρηξαν και το σπίτι του σεισμολόγου Άκη Τσελέντη, την ώρα, που ίδιος και τα μέλη της οικογένειάς του βρίσκονταν μέσα.

Ο τρόπος δράσης των αγνώστων παραπέμπει σε προηγούμενα χτυπήματα, σε τουριστικές περιοχές Ηρακλείου και Ρεθύμνου (δύο στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι και από ένα σε Αδελιανό Κάμπο, Πάνορμο Αγία Πελαγία και Μπαλί). Τέσσερις δράστες με καραμπίνες, οι οποίοι χτυπούν με το κοντάκι τον κοσμηματοπώλη.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στη σπείρα συμμετέχουν και άλλα άτομα, καθώς τα χτυπήματα γίνονται με διαφορετική σύνθεση, ενώ θεωρούν σίγουρη τη συμμετοχή και ντόπιου.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε