Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ισχυρή έκρηξη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT
Έκρηξη έγινε στις 08:46 το πρωί στο κέντρο της Αθήνας….
 

 

Άγνωστος τηλεφώνησε στα γραφεία της “Ελευθεροτυπίας” και είπε πως σε 25 λεπτά θα σκάσει βόμβα στην οδό Σωκράτους 48 στον 5ο όροφο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
 
ΩΡΑ 09:00 ΟΔΟΣ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ....ΦΩΤΟ NEWSIT

Ο άγνωστος ζήτησε να εκκενωθεί το κτίριο, να κλείσει ο δρόμος και να εκκενωθεί και διπλανό ξενοδοχείο. Μετά το τηλεφώνημα οι αστυνομικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν άμεσα και απέκλεισαν τον χώρο. Επιπλέον, το κτίριο εκκενώθηκε, πλην ενός ενοίκου ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, και ελήφθησαν όλα τα μέτρα ώστε να παραμείνει σε ασφαλή χώρο εντός του κτιρίου.

ΩΡΑ 09:00  ΟΔΟΣ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ...ΦΩΤΟ NEWSIT

Στις 08:46 εξερράγη τελικά ένας ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στον διάδρομο του 5ου ορόφου προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές και χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Φθορές υπήρξαν και σε γειτονικά κτίρια.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε κουτί παπουτσιών, μέσα σε μαύρη σακούλα, τυλιγμένο με σπάγγο, ενώ από πάνω βρισκόταν μια εφημερίδα της Χρυσής Αυγής. Η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε ήταν πιθανότητα δυναμίτιδα.

ΩΡΑ 09:05 ΟΔΟΣ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ...ΦΩΤΟ NEWSIT

Ο θυρωρός του κτιρίου άνοιξε στις 08:00, κάτι που σημαίνει ότι όποιος τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό εισήλθε στο κτίριο μετά από εκείνη την ώρα. Στα γραφεία της Χρυσής Αυγής υπάρχουν κάμερες ασφαλείας, το υλικό από τις οποίες βρίσκεται ήδη στα χέρια των ανδρών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Στο σημείο βρέθηκαν ειδικοί πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι ερευνούσαν τον χώρο. Μετά την πρώτη εξερεύνηση έκαναν λόγο για «τέλεια» έκρηξη και «υψηλό εκρηκτικό». Αρμόδια στελέχη της αντιτρομοκρατικής είναι επιφυλακτικοί για την απόδοση του χτυπήματος σε κάποια συγκεκριμένη τρομοκρατική ονομασία, «μπορεί να αναλάβει κάποια παλιά «ταμπέλα» ή να εμφανιστεί κάποια καινούργια» υποστήριξαν οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί, κάνοντας μια μικρή εκτίμηση ότι μπορεί να είναι η «συνομωσία».

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει τριπλό προβληματισμό:

Πρώτον: Χρησιμοποιήθηκε ANFO, C4, ΤΝΤ ή άλλου είδους εκρηκτική ύλη;
Δεύτερον: Ποια τρομοκρατική «ταμπέλα» θα αναλάβει την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής; Παλιά ή νέα;
Τρίτον: Πως ερμηνεύεται η «αγωνία» του άνδρα που κάνει το προειδοποιητικό τηλεφώνημα της επικείμενης έκρηξης για να ληφθούν έγκαιρα τα αστυνομικά μέτρα εκκένωσης;

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε