Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ιταλία: Ανάληψη ευθύνης με αναφορά στην Ελλάδα

ΦΩΤΟ corriere della sera
ΦΩΤΟ corriere della sera

Η αναρχική ομάδα Fai ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης εναντίον του επικεφαλής της ιταλικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας και στην προκήρυξή της αναφέρεται σε Ελληνίδα αναρχική.

Η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (Fai) ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης κατά του διευθύνοντα συμβούλου της Ansaldo Nucleare, Ρομπέρτο Αντινόλφι, κάνοντας αναφορά, σε προκήρυξή της, στην Ελληνίδα αναρχική Όλγα Οικονομίδου.

Η επίθεση είχε πραγματοποιηθεί την περασμένη Δευτέρα στη Γένοβα. «Αφήσαμε κουτσό τον Αντινόλφι», αναφέρεται στην τετρασέλιδη προκήρυξη, που εστάλη στην εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα».

Η οργάνωση αυτοαποκαλείται «Fai, πυρήνας Όλγα». Στο κείμενό της, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «αφήσαμε κουτσό τον Ρομπέρτο Αντινόλφι, έναν από τους τόσους μάγους, με καθαρή ψυχή και καθαρή συνείδηση. Με ευχαρίστηση, γεμίσαμε τον γεμιστήρα. Το να πιάσουμε το πιστόλι, να εντοπίσουμε και να παρακολουθήσουμε έναν στόχο, να συντονίσουμε το χέρι και τον εγκέφαλο, ήταν μια υποχρεωτική διαδικασία». 

Στην προκήρυξη, προστίθεται ότι η ονομασία «πυρήνας Όλγα αναφέρεται στην Όλγα Οικονομίδου, αδελφή της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, CCF/FAI».

Η «Κοριέρε Ντελά Σέρα» που αναφέρει οτι υπάρχει ουσιαστικός κινδυνος νέων ένοπλων επιθέσεων, σημειώνει πως η Fai προειδοποιεί για νέες επιθέσεις, που μπορεί να είναι τουλάχιστον οκτώ, όσα είναι, δηλαδή, τα μέλη της CCF/FAI, που είναι έγκλειστα στις ελληνικές φυλακές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην προκήρυξη γίνεται αναφορά στα ονόματα των Nταμιάνο Μπολάνο, Γιώργου Νικολόπουλου, Παναγιώτη Αργυρού, Γεράσιμου Τσάκαλου, Μιχάλη Νικολόπουλου, Χρήστου Τσάκαλου, Χάρη Χατζημιχελάκη και σε εκείνο της Όλγας Οικονομίδου. «Τα φυλακισμένα αυτά αδέλφια και η αδελφή μας αυτή, μας έδωσαν το κουράγιο και την αποφασιστικότητα για να παλέψουμε» αναφέρει η οργάνωση Fai-Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο.

Διαβάστε
Πυροβολισμοί εναντίον του επικεφαλής της ιταλικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε