Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

“Ήταν φίλοι αλλά έφταιξε το ποτό” η γραμμή υπεράσπισης για το μακελειό στο Ηράκλειο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τα ξημερώματα της Κυριακής 40χρονος σκότωσε τον 53χρόνο φίλο του, με τον οποίο διασκέδαζαν λίγο πριν από το έγκλημα σε ταβέρνα του Κόκκινου Πύργου.

Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν για το πρωί της Πέμπτης ο 40χρονος επιπλοποιός που φέρεται να πυροβόλησε θανάσιμα τον 52χρονο οικοδόμο, στο Τυμπάκι. Μαζί του θα απολογηθεί και ο 44χρονος φίλος που φέρεται να ήταν μαζί με το 40χρονο τη μοιραία νύχτα.

Σε βάρος του επιπλοποιού ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή και στο 44χρονος για αποσιώπηση εγκλήματος και παράνομη οπλοφορία. Η δίωξη σε βάρος του 44χρονου είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, ωστόσο λόγω του ενιαίου της υπόθεσης κρατούνται και οι δύο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του 40χρονου επιπλοποιού, κ.κ. Στειακάκης και Βέρρας, σύμφωνα με το Cretalive,  είπαν πως δεν ήταν μια εν ψυχρώ δολοφονία, όπως αρχικά ακούστηκε.

“Υπάρχουν μαρτυρίες και ισχυρισμοί που θα το αποδείξουν αυτό” – είπαν, ενώ πρόσθεσαν ότι ο 40χρονος έχει αναλύσει λεπτό προς λεπτό τί συνέβη. Σημείο- κλειδί φαίνεται πως είναι η στιγμή που, σύμφωνα με τη διήγηση των συλληφθέντων, το θύμα προσπάθησε να πιάσει το όπλο και αυτό εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο 52χρονος. Οι συνήγοροι του 40χρονου ισχυρίζονται ότι δεν υπήρξε δόλος. “Ήταν φίλοι. Κάπου παρεισέφρυσε το ποτό, η κοινωνική χαλάρωση και έγινε το κακό” – δήλωσε ο Διονύσης Βέρρας, ο οποίος δήλωσε πως ο 40χρονος είναι συγκλονισμένος, μη μπορώντας να πιστέψει τί συνέβη.

Από την πλευρά του 44χρονου, η συνήγορος υπεράσπισής του, Κατερίνα Χατζηδογιαννάκη, είπε ότι ο 44χρονος συναντήθηκε τυχαία με το δράστη και πως δεν προκύπτει να έχει εμπλοκή στο περιστατικό. Μάλιστα, ο 44χρονος φέρεται να προσπάθησε με κάθε μέσο να αποτρέψει το κακό.

Διαβάστε επίσης: Βρέθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε