Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Και αστυνομικός σε κύκλωμα διακίνησης πλαστών τιμολογίων

Σε κύκλωμα το οποίο διακινούσε εικονικά τιμολόγια εταιριών συμμετείχε αστυνομικός, ο οποίος μάλιστα, ως πληρεξούσιος της μίας επιχείρησης, είχε καταθέσει πολλά από αυτά σε ασφαλιστική εταιρία, προκειμένου να πάρουν αποζημίωση.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε χθες το απόγευμα από την Οικονομική Αστυνομία και εκτός τους αστυνομικού, ηλικίας 35 ετών, συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα, ένας 58χρονος «αφανής» εταίρος και μία 55χρονη.

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι δύο εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εμπορίας ιατρικών ειδών, μηχανημάτων και εξοπλισμού, διακινούσαν μεταξύ τους τα πλαστά τιμολόγια.

Άρχισαν τις έρευνες και αφού εντόπισαν τις έδρες τους , η μία στο Παγκράτι και η άλλη στον Πειραιά, διαπίστωσαν ότι η πρώτη εξέδιδε εικονικά τιμολόγια στη δεύτερη για ιατρικό εξοπλισμό και μηχανήματα που δήθεν προμηθεύονταν.

Όπως έγινε γνωστό μετά τις συλλήψεις που ακολούθησαν, ο 58χρονος ήταν «αφανής» εταίρος, η 55χρονη διαχειρίστρια ήταν μοναδική εταίρος της πρώτης εταιρείας, ενώ ο 35χρονος αστυνομικός ενεργούσε με ειδική πληρεξουσιότητα από στενό συγγενικό του πρόσωπο και διαχειρίζονταν τη δεύτερη (μονοπρόσωπη) εταιρεία.

Κατά τον έλεγχο των βιβλίων και των στοιχειών των δύο εταιρειών, από το Δεκέμβριο του 2010 έως και το Σεπτέμβριο του 2011, είχαν εκδοθεί από τη μία εταιρεία στην άλλη 34 εικονικά τιμολόγια αξίας 818.500 ευρώ.

Επιπλέον προέκυψε ότι η εταιρεία της Αθήνας, στην οποία ειδικός πληρεξούσιος είναι αστυνομικός, είχε υποβάλλει μεγάλο αριθμό από τα συγκεκριμένα εικονικά τιμολόγια σε ασφαλιστική εταιρεία, προκειμένου να διεκδικήσει καταβολή ασφάλιστρου ύψους 650.000 ευρώ για ιατρικά είδη, για τα οποία είχε δηλώσει κλοπή.

Πλέον από το Τμήμα Προστασίας της Οικονομίας διενεργείται χρηματοοικονομική και φορολογική έρευνα των δύο 2 εταιρειών για τον προσδιορισμό του διαφυγόντος Φ.Π.Α., αλλά και την τυχόν αποκάλυψη και άλλων προσώπων και εταιρειών που εμπλέκονται στο κύκλωμα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν σήμερα το απόγευμα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ο συλληφθείς αστυνομικός τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ σε βάρος του διατάχθηκε ενορκη διοικητική εξέταση.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε