Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κακούργημα η οπλοκατοχή

“Στο κέντρο της Αθήνας πωλούνται με μεγάλη ευκολία όπλα, όπως τα Καλάσνικοφ, τα οποία απειλούν χιλιάδες ζωές».

 Με αυτή τη διαπίστωση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προανήγγειλε τη μετατροπή της οπλοκατοχής σε κακούργημα, από πλημμέλημα που είναι σήμερα. Ωστόσο δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση.

Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα κυκλοφορούν παράνομα περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο όπλα, με Καλάσνικοφ, Σκόρπιον, Glock, Colt, CΖ και Τokarev να κυριαρχούν στην αγορά.  Η Κρήτη θεωρείται η «πατρίδα» της παράνομης οπλακατοχής. Με τους πλέον μετριοπαθείς υπολογισμούς της Ελληνικής Αστυνομίας, στο νησί υπάρχουν 1 εκατομμύριο «τυφέκια με σφαίρα». 


Φόβος γιά νέα επίθεση

Προβληματισμό προκαλεί στις Αστυνομικές Αρχές το γεγονός ότι καμία οργάνωση δεν ανέλαβε ακόμη την ευθύνη γιά την αιματηρή επίθεση στην Αγ.Παρασκευή. Στο παρελθόν η καθυστέρηση συνδεόταν με δεύτερο ή και τρίτο χτύπημα, ώστε να αναληφθεί συνολικά η ευθύνη. Έτσι περίπου 30 στόχοι “υψηλού κινδύνου” φυλάσσονται ολόκληρο το 24ωρο, υπό το φόβο νέας επίθεσης.

“Περίεργη” προκήρυξη

Περίεργη χαρακτηρίζει και η ίδια η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ την προκήρυξη που έφτασε στα γραφεία της και “αναλαμβάνει την
ευθύνη”  για την επίθεση στο Α.Τ Αγίας Παρασκευής. 

Η προκήρυξη είναι μία σελίδας και υπογράφεται από οργάνωση που αποκαλείται “Ομάδες Προλεταριακής Λαϊκής Αστυνομίας”.
Το κείμενο είναι γραμμένο με κεφαλαία γράμματα σε υπολογιστή και υπογραμμισμένο από την τρίτη παράγραφο ως το τέλος και μεταξύ άλλων αναφέρει:
“Απέναντι στο καθεστώς τρόμου που οι κρατικές δυνάμεις καταστολής και οι φασιστικές συμμορίες από κοινού επιχειρούν να εδραιώσουν στους χώρους όπου το προλεταριάτο και η νεολαία ζει, εργάζεται και αγωνίζεται…..οργανώθηκε η επίθεση εναντίον της Διεύθυνσης Στρατοχωροφυλακής Βορειοανατολικής Αττικής, την οποία πραγματοποίησε ομάδα προλετάριων αγωνιστών. Στην ένοπλη τροκρατία του στρατού της πλουτοκρατίας θα αντιτάξουμε τη δυναμική μας αυτοάμυνα….Όλοι στα άρματα, όλοι στον αγώνα…” καταλήγει.
Η Αστυνομία ερευνά τη γνησιότητα της προκήρυξης.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε