Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

“Καμία εικονική αγοραπωλησία, όλα είναι δηλωμένα” – Στον ανακριτή η Αρετή Τσοχατζοπούλου

“Καμία εικονική αγοραπωλησία, όλα είναι δηλωμένα” – Στον ανακριτή η Αρετή Τσοχατζοπούλου

– Λίγο μετά τις 08:30 έφτασε στην Ευελπίδων η Αρετή Τσοχατζοπούλου συνοδευόμενη από το δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο
– Κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα
– “Η κα Αρετή Τσοχατζοπούλου δε συνδέεται με τις εταιρίες που ερευνώνται” δήλωσε ο δικηγόρος της
– Απολογείται για το ακίνητο στο Κολωνάκι που φέρεται να αγόρασε το 2006 από offshore του πατέρα της
– Στοιχεία από τον υπολογιστή «καίνε» τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ντυμένη απλά και μάλλον καταβεβλημένη από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, η Αρετή Τσοχατζοπούλου έφτασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να απολογηθεί στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση. Τη συνόδευε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου καλείται να δώσει εξηγήσεις για το ακίνητο στο Κολωνάκι που εμφανίζεται να αγοράζει το 2006, από εμπλεκόμενη στην υπόθεση εταιρεία, η οποία φαίνεται να το αγόρασε από offshore που φέρεται να ανήκει στον πατέρα της.

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου παρέδωσε απολογητικό υπόμνημα στον ανακριτή της υπόθεσης, στο οποίο διατυπώνονται οι θέσεις της για την κατηγορία που αντιμετωπίζει.

«Θα συμπαρασταθεί στον πατέρα της αυτές τις δύσκολες στιγμές», είπε ο Μ. Δημητρακόπουλος, σημειώνοντας πως το ακίνητο για το οποίο κατηγορείται «προέρχεται από χρήματα τα οποία έχουν δηλωθεί στην εφορία μέχρι τελευταίο ευρώ και είναι χρήματα προερχόμενα από την εργασία της ως αρχιτεκτόνισσα και ως μικροκατασκευάστρια οικοδομών».

Ο γνωστός δικηγόρος τόνισε επίσης ότι «δεν υπάρχει καμία εικονική αγοραπωλησία. Στο εισαγγελικό πόρισμα δεν συνδέεται η κα Τσοχατζοπούλου με τις εταιρίες που διερευνώνται».


Στο πολυσέλιδο πόρισμα των εισαγγελέων που ερεύνησαν την υπόθεση, αναφέρεται ότι τα συμπεράσματα τους, όσον αφορά την οργάνωση που συνέστησαν όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα για την λεγόμενη «επιχείρηση ξέπλυμα», ισχύουν και για την κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου. Όπως αναφέρεται στο πόρισμα για την κατηγορουμένη, «η συμμετοχή της στην ανωτέρω οργάνωση δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί και η οποία όμως επωφελήθηκε από τη δραστηριότητά της, ενώ λόγω της συγγενικής της σχέσης με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την υποδομή της οργάνωσης στην αλλοδαπή».

Το ακίνητο της Δεινοκράτους, μια μεζονέτα 402 τ.μ., 3ου και 4ου ορόφου, πέρασε στην κατοχή της Αρετής Τσοχατζοπούλου, αφού πρώτα πέρασε στην offshore Bluebell, διαχειριστής της οποίας φέρεται να ήταν ο (προφυλακιστέος) ξάδελφος του πρώην υπουργού Νικόλαος Ζήγρας και πραγματικός δικαιούχος (σύμφωνα με τους εισαγγελείς) ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου φέρεται να πλήρωσε 627.942 ευρώ για την αγορά του σπιτιού τον Μάιο του 2006. Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου δε δήλωνε ότι πλήρωνε ενοίκιο για πέντε μήνες, από τον Ιανουάριο του 2006 έως τον Μάιο, όταν υπέγραψε το συμβόλαιο για την αγορά του ακινήτου.

Στο πόρισμα αναφέρεται πως για το διάστημα που η μεζονέτα ανήκει στην Αrcon, η κόρη του πρώην υπουργού δηλώνει ότι καταβάλλει ενοίκια μόνο στη Bluebell και μόνο για όσο η εταιρεία ήταν ιδιοκτήτρια του ακινήτου.

Στο μικροσκόπιο μπαίνει και το δάνειο ύψους 1,3 εκατ. ευρώ που πήρε η Αρετή Τσοχατζοπούλου. Για να πάρει το δάνειο, φέρεται να έβαλε υποθήκη διαμέρισμα 184,50 τ.μ. στην συμβολή των οδών Νίκης 13 και Πλουτάρχου, το οποίο αγόρασε τον Ιούνιο του 1996. Πρόκειται για δυο δανειακές συμβάσεις. Η πρώτη έχει υπογραφεί στις 22 Δεκεμβρίου του 2008 και αφορά ποσό 750.000€ και η δεύτερη υπεγράφη στις 27 Οκτωβρίου 2009 για ποσό 550.000 ευρώ.

Κατά το ΣΔΟΕ, όμως, «οι δανειακές συμβάσεις, τυχόν αποπληρωμή τους και καταβολής ετήσιων δόσεων δεν συμπεριλήφθηκαν στις φορολογικές δηλώσεις της Α. Τσοχατζοπούλου κατά τα έτη που αυτές υπεγράφησαν».

Σειρά να απολογηθεί παίρνει την Παρασκευή η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη.

Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία που «καίνε» τον πρώην υπουργό έρχονται στο φως. Βρέθηκαν στο σπίτι και στο γραφείο του και ειδικά τον σκληρό δίσκο από τον υπολογιστή του! Οι πληροφορίες μιλούν μάλιστα για στοιχεία που θα οδηγήσουν και πάλι τον Άκη Τσοχατζόπουλο στον ανακριτή για νέα απολογία.

Οι εξηγήσεις μάλιστα δεν θα αφορούν στις γνωστές πλέον υποθέσεις για την προμήθεια των TOR M1 και των υποβρυχίων, αλλά σε άλλες προμήθειες οπλικών συστημάτων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Βλαχάρα κόψατε συντάξεις για να έχεις εσύ τα λούσα σου” φώναζαν πολίτες στην σύζυγο Τσοχατζόπουλου – “Αξημέρωτα” η κόρη του στον ανακριτή

Ο υπολογιστής “καίει” τον Άκη – Στοιχεία και για άλλες “προμήθειες”

Από Γερμανία μέσω Κύπρου τα λεφτά στον Άκη;

Ελεύθεροι οι 4 πρώτοι συγκατηγορούμενοι του Α.Τσοχατζόπουλου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε