Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Η κατάθεση της 16χρονης για την απαγωγή Λεμπιδάκη – “Πρόσεξε τις κάμερες μου έλεγε ο πατέρας μου”

Η κατάθεση της 16χρονης για την απαγωγή Λεμπιδάκη – “Πρόσεξε τις κάμερες μου έλεγε ο πατέρας μου”

– Ήταν η ανήλικη κοπέλα που έστειλε το τελευταίο βίντεο των απαγωγέων
– Πως ο πατέρας έμπλεξε την κόρη στην απαγωγή Λεμπιδάκη
– Οι εντολές στην 16χρονη να προσέχει τις κάμερες και να μην αφήνει ίχνη
– ‘Ζήτησα συγνώμη από το Λεμπιδάκη” λέει άλλος κατηγορούμενος που επικαλείται χρέη

Συγκλονίζει η κατάθεση της 16χρονης κοπέλας που βρέθηκε με χειροπέδες στα χέρια για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Στην κατάθεσή της η κόρη του μεσίτη λέει ότι ο πατέρας της τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, το μοναδικά εισόδημα της οικογένειάς ήταν αυτό της μητέρας της, είπε στις αρχές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” που φέρνει στο φως της κατάθεση της ανήλικης ο πατέρας της την μετέτρεψε σε αγγελιαφόρο των απαγωγέων.

Ήταν μάλιστα εκείνη που, εν αγνοία της, έστειλε για χάρη των απαγωγέων το τελευταίο USB με το βίντεο που αποδείκνυε στην οικογένεια του επιχειρηματία ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι καλά στην υγεία του.

Η περιγραφή της 16χρονης

Πρόσεξε να μην πέσουν τρίχες σου ή ο ιδρώτας σου. Επίσης θέλω να προσέξεις να μην ακουμπήσεις πουθενά. Αν σε ρωτήσει κάποιος οτιδήποτε, μην απαντήσεις” ήταν οι εντολές του μεσίτη προς την κόρη του.

Όπως είπε στις αρχές η ανήλικη στις 28/8/2017 ο πατέρας της την ξύπνησε και της είπε ότι ήθελε να πάνε μαζί σε μια δουλειά.

Ο μπαμπάς μου μου είπε ότι ήθελε να πάω εγώ να αγοράσω μια κάρτα ανανέωσης χρόνου. Πριν φτάσουμε στο Σπήλι σταματήσαμε στο δρόμο σε ένα ψιλικατζίδικο και σε ένα περίπτερο. Πριν πάω όμως και στα δύο ο μπαμπάς μου μου ζήτησε να μην αγοράσω κάρτα αν δω ότι το μαγαζί έχει κάμερες.

Όπως φαίνεται από την κατάθεση ήταν ο ίδιος της ο πατέρας που την ενέπλεξε με την αποστολή του φακέλου με το USB από τα ΚΤΕΛ αλλά και με τις αγορές καρτών για τα κινητά της ομάδας των απ[αγωγέων.

Φταίει η κρίση

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” ένας από τους απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη επικαλείται την οικονομική κρίση. Λέει ότι κινδύνευε να χάσει το σπίτι του και περιγράφει μάλιστα στις αρχές ότι όταν συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον απαχθέντα επιχειρηματία του ζήτησε συγνώμη.

Ο 53χρονος, σύμφωνα με την εφημερίδα φέρεται να κατέθεσε:

Χρωστάω πάρα πολλά και δέχθηκα να το κάνω” είπε και τόνισε πως μαζί με ακόμη έναν από τους απαγωγείς ήθελαν να λήξει η ομηρία.

Ο κύριος Μιχάλης μου ζήτησε να τον βοηθήσουμε. Το κίνητρο δεν ήταν πλέον τα λεφτά. Θέλαμε να βοηθήσουμε να πάει ο άνθρωπος στο σπίτι του και στην οικογένειά του. Αυτό που σκεφτήκαμε με τον… ήταν να τον πείσουμε να κάνει το άρρωστο και να τελειώνουμε γρηγορότερα”.

Μάλιστα περιγράφει και την πρώτη του συνάντηση με τον επιχειρηματία:

Όταν πήγα να κάνω φύλαξη αντίκρισα έναν άγνωστο προς εμένα και ήταν ο κύριος Λεμπιδάκης. Το μόνο που έκανα ήταν να ζητήσω συγνώμη γι’ αυτό που έκανα.

Μάλιστα ο 53χρονος προσπαθεί να πείσει ότι φερόταν καλά στον Μιχάλη Λεμπιδάκη και περιγράφει:

Όταν τον αντίκρισα ήταν δεμένος με μια χειροπέδα στο αριστερό του χέρι. Του έλυσα το χέρι και με ρώτησε αν φοβάμαι μη φύγει και του απάντησα όχι. Τον ρώτησα πως τον λένε και μου απάντησε ότι είναι ο Λεμπιδάκης που έχει τα πλαστικά Κρήτης.

Μάλιστα ο 53χρονος αποκαλύπτει στην απολογία του ότι ήταν εκείνος που στρατολόγησε τον άνθρωπο που συνελήφθη κατά την στιγμή της απελευθέρωσης του επιχειρηματία καθώς ήταν ένας από τους φύλακες, ενώ λέει ότι ζήτησε και βοήθεια από έναν ακόμη από τους εμπλεκόμενους στην ανεύρεση κρησφύγετου.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις