Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Καταθέτει σήμερα για τη λίστα Λαγκάρντ η συνεργάτης του Ι. Διώτη

Καταθέτει σήμερα για τη λίστα Λαγκάρντ η συνεργάτης του Ι. Διώτη

Ως ύποπτη για τη διάπραξη του κακουργήματος της νόθευσης εγγράφου από κοινού καλείται σήμερα να καταθέσει στους οικονομικούς εισαγγελείς η δικηγόρος που βοήθησε τον Ι. Διώτη να αντιγράψει και στη συνέχεια να διαγράψει το περιβόητο USB με τη λίστα Λαγκάρντ.

Η νομικός, συνεργάτης του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη έλαβε κλήση σε ανωμοτί κατάθεση για να δώσει εξηγήσεις καθώς μετά την κατάθεση του κ. Διώτη προέκυψε ότι ήταν εκείνη που τον βοήθησε στη δημιουργία αντιγράφου του USB που πειρείχε τη λίστα Λαγκάρντ

Στο υπόμνημα που κατέθεσε διά του συνηγόρου του ο πρώην εισαγγελέας, που κλήθηκε με αφορμή το στοιχείο που προέκυψε ότι ενόσω ήταν στην κατοχή του το «στικάκι» Παπακωνσταντίνου αντιγράφηκε, αναφέρει ότι ζήτησε από την συνεργάτιδά του να τον βοηθήσει στην επίμαχη εγγραφή. Ο κ. Διώτης αναφέρει μάλιστα ότι την παρακάλεσε του να αγοράσει η ίδια ένα USB.

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ ανέφερε πως αφού μελέτησε το υλικό που περιείχε το USB και αφού κράτησε σε φάκελο το ένα αντίγραφο ζήτησε από την δικηγόρο να τον ενημερώσει πώς γίνεται η πλήρης διαγραφή του περιεχομένου, την οποία πραγματοποίησε ο ίδιος.

Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς μετά την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή θα συνεχίσουν την έρευνά τους για τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε