Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κατέβαζα μουσική και όχι το υλικό παιδικής πορνογραφίας”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αυτό υποστήριξε ο 35χρονος που συνελήφθη κατηγορούμενος ότι κατείχε και διακινούσε 30 χιλιάδες αρχεία με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες κατά την απολογία του ενώπιον των ανακριτικών αρχών της Θεσσαλονίκης και μάλιστα υποστήριξε ότι τα συγκεκριμένα αρχεία “μπήκαν” στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών του, την ώρα που “κατέβαζε” μουσική από το Διαδίκτυο.

Ο 35χρονος αντιμετωπίζει τις πράξεις της προμήθειας, κατοχής και διάδοσης υλικού παιδικής πορνογραφίας κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια, της απείθειας και της παράβασης του νόμου περί όπλων. Ωστόσο, εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, οι δικαστικές αρχές οδηγήθηκαν στην παραπάνω απόφαση λόγω των αυστηρών προϋποθέσεων που θέτει ο νόμος στην επιβολή του μέτρου της προσωρινής κράτησης. Στο εξής έχει την υποχρέσωση να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και δεν μπορεί να φύγει από την χώρα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, στην περίπτωσή του, οι εισαγγελικές αρχές ενεργοποίησαν ειδική διάταξη του νόμου που προβλέπει τη δημοσιοποίηση του ονόματος για εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων.

Διαβάστε επίσης:  Έκανε τον DJ σε γάμους και βαφτίσια και στο σπίτι του έκρυβε σκληρό πορνό – Είχε αθωωθεί για αποπλάνηση ανηλίκου

Θεσσαλονίκη: Ψάχνουν να τον συλλάβουν κι αυτός λείπει για… διακοπές στο εξωτερικό!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε