Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Καβάλα: Αφγανοί λαθρομετανάστες το έπαιζαν Δανοί τουρίστες!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σε σειρά συλλήψεων προχώρησαν οι αστυνομικοί στο αεροδρόμιο της πόλης και όχι μόνο…

Σε σειρά συλλήψεων προχώρησαν οι αστυνομικοί στο αεροδρόμιο ”Μέγας Αλέξανδρος” της Καβάλας όταν διαπιστώθηκε ότι επιχειρείται προσπάθεια εξόδου από τη χώρα Αφγανών λαθρομεταναστών με προορισμό τη Γένοβα της Ιταλίας με τη βοήθεια Ελλήνων διακινητών, αλλά και μια Ιταλίδας που λειτουργούσε ως σύνδεσμος.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν μια 19χρονη γυναίκα, από το Μαρόκο, που κατείχε ιταλική άδεια διαμονής. Η 19χρονη  ενεργούσε ως ενδιάμεσος διακινητής και εργάζεται σε τουριστικό γραφείο του Μιλάνο. Σε αστυνομικό τμήμα οδηγήθηκαν  και τέσσερις Έλληνες οδηγοί, που μετέφεραν δεκαπέντε Αφγανούς από την Αθήνα στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος».

Επίσης, συνελήφθησαν στο χώρο αναχωρήσεων του αερολιμένα της Καβάλας δεκαπέντε Αφγανοί, οι οποίοι με πλαστές ταυτότητες δανικών αρχών προσπάθησαν να φύγουν από τη χώρα, με ιδιωτικά αεροταξί, για τη Γένοβα της Ιταλίας. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου προσώπων στο χώρο αναχωρήσεων του αεροδρομίου εντοπίσθηκαν οι δεκαπέντε Αφγανοί, μεταξύ των οποίων και οικογένειες, να κατέχουν και να επιδεικνύουν πλαστές ταυτότητες δανικών αρχών, με σκοπό να παραπλανήσουν τους αστυνομικούς.

Μαζί τους ήταν και η 19χρονη από το Μαρόκο, η οποία προηγουμένως είχε εφοδιάσει καθένα από τους Αφγανούς με επαγγελματική κάρτα ταξιδίου, προκειμένου να εμφανίζονται ως γκρουπ. Στο χώρο του αερολιμένα είχαν προσγειωθεί και ανέμεναν δύο ιδιωτικά αεροταξί ελληνικών συμφερόντων, που ναυλώθηκαν, ως πτήσεις τσάρτερ, από το Ιταλικό τουριστικό γραφείο, με σκοπό τη μεταφορά των Αφγανών από την Καβάλα στη Γένοβα.

 Όπως προέκυψε, από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, οι Αφγανοί είχαν μεταφερθεί, λίγο πριν από τον έλεγχο, από την Αθήνα στην Καβάλα με τέσσερα αυτοκίνητα – ταξί, έναντι του ποσού των 700 ευρώ για κάθε ταξί. Οι τέσσερις οδηγοί  εντοπίσθηκαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, στον εθνικό οδικό άξονα ΠΑΘΕ, στο ύψος της Λάρισας και του Βόλου, όπου και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή των διακινητών βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, κινητά τηλέφωνα, κάρτες τηλεφωνίας και χρήματα, τα οποία και κατασχέθηκαν. Παράλληλα, κατασχέθηκαν και τα τέσσερα αυτοκίνητα – ταξί, ως μέσα διακίνησης παράνομων μεταναστών.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε