Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Καβάλα:Πλαστογραφούσε άδειες οδήγησης με τη βοήθεια δημοσίων υπαλλήλων!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στο σπίτι του εγκεφαλου του κυκλώματος βρέθηκαν και αρχαία νομίσματα…

Μια επιχείρηση έκδοσης πλαστών εγγράφων και διακίνησης αρχαίων νομισμάτων και αντικειμένων φέρεται να είχε στήσει ένας 51χρονος στη Χρυσούπολη Καβάλας, στην οποία εμπλέκονται και δημόσιοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Ξάνθης, έχοντας εξαπατήσει μέχρι σήμερα μεγάλο αριθμό πολιτών.

Οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας συνέλαβαν τον 51χρονο άντρα μετά από επιστάμενη παρακολούθηση και αφού κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν όταν τους αντιλήφθηκε και προσπάθησε να διαφύγει. Στην κατοχή του βρέθηκαν αρχικά πέντε πλαστές άδειες ικανότητας οδήγησης.

Ο δράστης παραδέχθηκε ότι εξέδιδε πλαστές άδειες οδήγησης με τη χρήση ασυμπλήρωτων πλαστών εντύπων και σφραγίδων της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Ξάνθης και τη βοήθεια υπαλλήλων της. Τα έντυπα ισχυρίστηκε ότι τα προμηθεύτηκε από άγνωστο άνδρα, Αλβανικής καταγωγής, έναντι του ποσού των 2.800 €. Επίσης, ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι για κάθε πλαστή άδεια οδήγησης λάμβανε το χρηματικό ποσό των 700 €, ενώ μέχρι σήμερα, από την παράνομη αυτή δραστηριότητα, έλαβε συνολικά το χρηματικό ποσό των 4.000 €.

Στη διάρκεια έρευνας που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του βρήκαν και κατάσχεσαν συνολικά: 321 χάλκινα και ασημένια νομίσματα Κλασσικής, Ρωμαϊκής και Βυζαντινής εποχής, 175 αντικείμενα και κοσμήματα της Βυζαντινής εποχής και της Τουρκοκρατίας, έναν ανιχνευτή μετάλλων και μια λίστα με δώδεκα ονόματα ατόμων που πιθανόν να εμπλέκονται στην υπόθεση της πλαστογραφίας.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ οι υπόλοιποι δεκατρείς δράστες (οι δώδεκα ημεδαποί και ο υπήκοος Αλβανίας) αναζητούνται. Τα αρχαία νομίσματα και αντικείμενα θα παραδοθούν στην ΙΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Καβάλας, ενώ τα υπόλοιπα κατασχεθέντα αντικείμενα -πειστήρια θα αποσταλούν στην Εισαγγελία Καβάλας.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε