Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κι άλλη ληστεία σταμάτησε ο “Δίας”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Την μία επιτυχία μετά την άλλη κάνει σήμερα η νέα ομάδα της αστυνομίας “Δίας”

Μέσα σε τρεις ώρες κατάφερε να συλλάβει ληστές τραπεζών.

Λίγο μετά τις 13:00 δύο δράστες πήγαν σε υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 550 στον Άλιμο. Με βαριοπούλες προσπάθησαν να σπάσουν την τζαμαρία και να μπουν μέσα στην τράπεζα. Όμως δεν τα κατάφεραν και έτσι πήγαν να φύγουν. Οι δράστες μπήκαν σε ταξί, που είχαν σταθμεύσει έξω από την τράπεζα οι ίδιοι. Όμως οι υπάλληλοι πρόλαβαν να ειδοποιήσουν την αστυνομία.

 
Έτσι σε λίγα λεπτά και ενώ οι δράστες ξεκίνησαν με το ταξί, δεν πρόλαβαν να κάνουν λίγα μέτρα και τους ακινητοποίησαν άνδρες της “Δίας” και της Άμεσης Δράσης.

Στην Ασφάλεια ανακρίνονται οι δύο ομογενείς από το Καζακστάν, που συνελήφθησαν το μεσημέρι ύστερα από απόπειρά τους για ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 550, στον Άλιμο. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αυτόματο ούζι, ένα πιστόλι και η βαριοπούλα. Οι συλληφθέντες εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν ενέχονται και σε άλλες ένοπλες επιθέσεις.

Στον εισαγγελέα, εξάλλου, θα οδηγηθεί την Μ. Πέμπτη ο 56χρονος Έλληνας, που συνελήφθη λίγες ώρες νωρίτερα για απόπειρα ληστείας στην ALPHA BANK νέας Ερυθραίας, ενώ αφέθηκε ελεύθερος ο Αλβανός, που είχε συλληφθεί έξω από την τράπεζα και εξεταζόταν για την περίπτωση, που είχε σχέση με την ληστεία. Διαπιστώθηκε, όμως, ότι βρισκόταν τυχαία στο σημείο.

Ο 56χρονος επίδοξος ληστής, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι παντρεμένος, οδηγός ταξί και, όπως είπε, αποφάσισε να διαπράξει ληστεία, γιατί έχει πολλά χρέη. Από την αστυνομία εξετάζεται αν έχει σχέση με μια ακόμα ληστεία, που είχε σημειωθεί πριν από λίγες μέρες στο Κερατσίνι, επειδή και εκεί ο ληστής είχε ακινητοποιήσει υπαλλήλους και πελάτες με την απειλή ότι είχε πάνω του εκρηκτικά και έτσι άρπαξε 4.800 ευρω.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα στην ίδια μέρα που άνδρες της νέας ομάδας “Δίας” καταφέρνουν να συλλάβουν τους ληστές.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε