Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κιονόκρανα από αρχαιολογικούς χώρους της Κω… σε βίλες του νησιού!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Κιονόκρανα, επιτύμβιες στήλες, βωμούς και άλλα μαρμάρινα αντικείμενα μεγάλης ιστορικής αξίας που θα κοσμούσαν… κατοικίες εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές.

Περίπου 150 κομμάτια διαφόρων μεγεθών και χρονολογικών περιόδων, τα οποία βρέθηκαν στην περιοχή Μεσαριά, δίπλα σε εργαστήριο μαρμάρου που διατηρούσε κάτοικος της Κω.

Κάτοικος του νησιού κατήγγειλε στην αστυνομία ότι στο εν λόγω εργαστήριο γινόταν επεξεργασία αρχαίων μαρμάρινων κομματιών μεγάλη αξίας τα οποία στη συνέχεια διατίθεντο σε ιδιοκτήτες σπιτιών που επιθυμούσαν να τα διακοσμήσουν με πραγματικά έργα τέχνης.

Τα μαρμάρινα κομμάτια υποβάλλονταν σε επεξεργασία ανάλογα με τους χώρους για τους οποίους προορίζονταν και κυρίως τοποθετούνταν σε εισόδους πολυτελών σπιτιών καθώς και τζάκια.

Οι αρμόδιες αρχές κινητοποιήθηκαν αμέσως μετά την καταγγελία, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν ο εισαγγελέας και η αρχαιολογική υπηρεσία, η οποία χτες το μεσημέρι έστειλε στην περιοχή εκπρόσωπό της για να κάνει αυτοψία.

Η αρχαιολόγος εντόπισε περί τα 600 μαρμάρινα κομμάτια, όμως μόνο τα περίπου 150 φαίνεται ότι υπόκεινται στο νόμο περί αρχαιοτήτων. Σημειώνεται ότι με εντολή του εισαγγελέα, ο ιδιοκτήτης του εργαστηρίου συνελήφθη, ενώ από εκείνη τη στιγμή η αρχαιολογία ξεκίνησε την καταγραφή των αρχαίων μαρμάρινων κομματιών.

Ο χώρος φρουρείται, από την αστυνομία σε 24ωρη βάση μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο των αρχαιολόγων, και να αποτυπωθούν σε κατάλογο όλα τα ευρήματα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε