Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Κοκαΐνη: Είχαν εισάγει 381 κιλά “κόκα” στην Ελλάδα – Πάνω από 15 εκατ. τα κέρδη τους!

Κοκαΐνη: Είχαν εισάγει 381 κιλά “κόκα” στην Ελλάδα – Πάνω από 15 εκατ. τα κέρδη τους!
Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.

– “Ζαλίζουν” οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που εξάρθρωσε η αστυνομία
– 381 κιλά κοκαΐνη έβαλαν στην Ελλάδα τα μέλη του κυκλώματος
– Θα διοχέτευαν τα ναρκωτικά και στην Ευρώπη – Τα κέρδη τους υπολογίζεται πως ξεπερνούν τα 15 εκατ. ευρώ
– Ο 35χρονος Σέρβος με το όνομα Ιβάν καταζητείται από την αστυνομία
– Δεν αποκαλύπτει το παραμικρό για το ρόλο του ο συλληφθείς Σερβοκροάτης

Διακομιστικό κέντρο συγκεκριμένου καρτέλ της Λατινικής Αμερικής είχαν κάνει την Ελλάδα τα μέλη της σπείρας που ήθελε να γεμίσει την Ευρώπη κοκαΐνη. Τα 136 κιλά κοκαΐνης που εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα στη Βάρκιζα φαίνεται πως ήταν απλά… σταγόνα στον ωκεανό των ναρκωτικών που περνούσαν από τη χώρα μας με τελικό προορισμό άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Όπως προκύπτει από τις μέχρι στιγμής έρευνες, η συνολική ποσότητα της κοκαΐνης που “μπήκε” στην Ελλάδα ήταν 381 κιλά! Και αυτή έγινε χάρη στις ενέργειες ενός 35χρονου Σέρβου, ονόματι Ιβάν. Ο μυστηριώδης άνδρας είναι αυτός που ψάχνουν πλέον οι αρχές για να συμπληρώσουν το παζλ.

Το ένα κομμάτι αυτού του γρίφου, ο 33χρονος Σερβοκροάτης Μάρτιν, βρίσκεται εδώ και ώρες στα χέρια της Δίωξης Ναρκωτικών. Όμως είναι “σφίγγα”. Και δεν αποκαλύπτει το παραμικρό για τον “Ιβάν”, έναν Σέρβο που του άρεσε η… μεγάλη ζωή και ήθελε να κάνει την Ελλάδα “κέντρο” απ’ όπου θα ξεκινούσε το ταξίδι της η κοκαΐνη που διακινούσε συγκεκριμένο καρτέλ προς την Ευρώπη.

Κάποιες από τις ποσότητες των ναρκωτικών, θα έμεναν στην Ελλάδα. Άλλες, θα “έφευγαν” για την Ευρώπη.

Κοκαΐνη αξίας 15 εκατ. ευρώ!

Ο Ιβάν και ο Μάρτιν είναι μέλη διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών. Στόχος τους η εισαγωγή και η διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη.

Ο 33χρονος Μάρτιν είναι ο άνδρας που συνελήφθη μετά τον εντοπισμό των 136 κιλών κοκαΐνης σε πολυτελές διαμέρισμα στη Βάρκιζα. Την υπεράσπισή του έχει αναλάβει ο γνωστός ποινικολόγος, Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος δήλωσε στο newsit.gr πως όλα θα ξεκαθαρίσουν κατά την απολογία του πελάτη του στον ανακριτή. Μια απολογία που αναμένεται να γίνει την Τρίτη, 05.12.2017.

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου / Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Η εκτίμηση της Ασφάλειας, από τις ποσότητες των ναρκωτικών που έχουν κατασχεθεί αλλά και από εκείνες που υπολογίζεται ότι έχουν διακινηθεί, είναι πως τα κέρδη του κυκλώματος ξεπερνούν τα 15.000.000 ευρώ.

Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.

Μετά από πολυήμερη έρευνα των αστυνομικών της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε αποθήκη πολυτελούς διαμερίσματος στη Βάρκιζα.

Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τα στοιχεία του ένοικου του διαμερίσματος και πιστοποίησαν την εγκληματική του δράση, ως προς τη φύλαξη αλλά και τη διαχείριση ποσοτήτων κοκαΐνης στις αγορές των ναρκωτικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο 33χρονος Σερβοκοράτης Μάρτιν συνελήφθη το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (02.12.2017) , μετά από αστυνομική επιχείρηση στη Βάρκιζα.

Κοκαϊνη
Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.

Στο διαμέρισμα, το οποίο χρησιμοποιούσε ως χώρο αποθήκευσης – φύλαξης των ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (124) συσκευασίες κοκαΐνης. Τα πολύχρωμα “τούβλα” με την κοκαΐνη και τις “στάμπες” με σύμβολα και κεφαλές ταύρου οδηγούν στα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής.

Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.

Κατασχέθηκαν

ποσότητα κοκαΐνης βάρους -136- κιλών και -75- γραμμαρίων,
το χρηματικό ποσό των -12.830- ευρώ και -3- δολαρίων Η.Π.Α.,
αυτοκίνητο και ποδήλατο,
τέσσερα κινητά,
δύο θερμοσυγκολητές και
πλήθος νάιλον συσκευασιών για τη συσκευασία ναρκωτικών

Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.

Ο Μάρτιν

Ο 33χρονος Μάρτιν ήταν γνώριμος για υποθέσεις ναρκωτικών στις αρχές της Σερβίας. Στη χώρα του είναι ιδιοκτήτης κέντρου διασκέδασης στο Βελιγράδι. Το κέντρο όμως φαίνεται ότι είναι και κέντρο διακίνησης ναρκωτικών. Η ξαφνική εγκατάστασή του στη Βάρκιζα, πριν τρεις εβδομάδες, σήμανε συναγερμό.

Φαίνεται ότι ο Μάρτιν είχε έρθει για “μπίζνες”. Η ποσότητα που εντοπίστηκε στη Βάρκιζα είναι εξαιρετικά μεγάλη και θεωρείται ότι δεν προοριζόταν μόνο για τις ακριβές πιάτσες της Αθήνας και ορισμένων χειμερινών θερέτρων εντός της Ελλάδας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις