Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Κοκαΐνη: Οι “βόλτες” του Μάρτιν στην Λατινική Αμερική και οι επαφές με το “καρτέλ”

Κοκαϊνη

– Ταξίδια σε Εκουαδόρ, Βραζιλία και Περού για να “κουβαλήσει” την κοκαΐνη
– Ποσότητα “μαμούθ” 381 κατευθείαν από το… καρτέλ
– Συνεργασία βαρόνων της “κόκας” με την Σέρβικη μαφία βλέπουν οι αστυνομικοί
– Ιθύνων νους της επιχείρησης ο “μυστηριώδης Ιβάν”
– Είχαν πληρώσει 4.500 για 3 μήνες για το σπίτι στην Βάρκιζα

Απανωτά ταξίδια στην Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα στο Εκουαδόρ, την Βραζιλία και το Περού, φαίνεται είχε πραγματοποιήσει μέσα στο Καλοκαίρι ο 33χρονος Σέρβος προκειμένου να φέρει την κοκαΐνη που βρέθηκε σε πολυτελές διαμέρισμα στην Βάρκιζα.

Ο άνδρας φαίνεται πως ενεργούσε για λογαριασμό του μυστηριώδους συμπατριώτη του με το μικρο όνομα “Ivan”. Αυτός φέρεται να κρύβεται πίσω από την ποσότητα “μαμούθ” των 381 κιλών που έφθασε στην πατρίδα μας στης 9 Νοεμβρίου με άγνωστο μέχρι στιγμής τρόπο.

Γνωστοί στον “χώρο” της κοκαΐνης

Και οι δυο Σέρβοι χαρακτηρίζονται ως “μεγάλοι παίχτες” στο εμπόριο τις κοκαΐνης και φαίνεται πως διατηρούν στενές επαφές με “βαρόνους” της Κολομβίας, αλλά και μεγαλεμπόρους κοκαΐνης στην “Γηραιά Ήπειρο”.

Μάλιστα οι έμπειροι αστυνομικοί τις Δίωξης Ναρκωτικών τις Ασφάλειας Αττικής, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η χώρα μας να έχει καταστεί νέος δίαυλος αποστολής κοκαΐνης από τους “βαρόνους” των καρτέλ ,

Ως συνέχεια η Σερβική Μαφία πιθανόν να έχει αναλάβει την προωθήσει την “κόκα”, τόσο στης χώρες τις Ευρώπης, όσο βέβαια και στην Ελλάδα.

Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.

Οι… βόλτες στην Λατινική Αμερική

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Καλοκαίρι του 2017 ο “Μάρτινς” έκανε τις βόλτες του στην Λατινική Αμερική, κανονίζοντας προφανώς την αγορά τις μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης.

Την ίδια στιγμή ο Ivan στην Ελλάδα έκανε τις επαφές του στα Νότια προάστια τις Αττικής, προκειμένου να εξασφαλίσει κατοικία για το φίλο του και βέβαια για τα ναρκωτικά που θα έρχονταν από την Κολομβία.

Το τίμημα της μίσθωσης για μόλις τρεις μήνες για το πολυτελές διαμέρισμα τις Λ. Ποσειδώνος, έφθασε τα 4.500 Ευρώ. Αυτά πληρώθηκαν επί τόπου και μάλιστα τις μετρητοίς από τον Ivan.

κοκαΐνη

Το πολυτελές αμάξι και το… ποδήλατο

Όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση, ο Μάρτινς ήλθε στην Ελλάδα προερχόμενος από Ισπανία, τρεις εβδομάδες πριν την σύλληψη του.

Αμέσως άρχισε να οδηγεί πολυτελές αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες, ενώ για να μην κινεί υποψίες, όταν έκανε τις επαφές του κυκλοφορούσε με… ποδήλατο. Αποτέλεσμα ήταν να γίνεται δύσκολη η παρακολουθήσή του από τους έμπειρους Αστυνομικούς τις Δίωξης Ναρκωτικών.

Ο 33χρονος συλληφθείς είχε στην κατοχή του τρεις διαφορετικές συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Όλες ήταν της ίδιας μάρκας με ειδικό λογισμικό αντιπαρακολούθησης, που δεν επιτρέπει στα εξελιγμένα μηχανήματα τις Ασφάλειας, να παρακολουθήσουν τις συνομιλίες του χρήστη του κινητού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις