Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κως: Στο εδώλιο 7 αστυνομικοί για το βιασμό κρατουμενης!

Κως: Στο εδώλιο 7 αστυνομικοί για το βιασμό κρατουμενης!

Η αποκάλυψη της υπόθεσης είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο πριν από 5 χρόνια και είχε προκαλέσει την άμεση παρέμβαση του τότε αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ…

Δύο αστυνομικοί από την Κρήτη -ο ένας μάλιστα είναι αξιωματικός- και ένας Ηρακλειώτης επιχειρηματίας, είναι μεταξύ των εννέα κατηγορουμένων που κάθισαν χθες (10-01-2011) στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω, εμπλεκόμενοι στην υπόθεση βιασμού μιας 29χρονης Βουλγάρας κρατούμενης μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης είχε πάρει πανελλήνιες διαστάσεις και μάλιστα είχε προκαλέσει την άμεση παρέμβαση του τότε αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, που είχε διατάξει τη διενέργεια ΕΔΕ για να αποδοθούν τυχόν ευθύνες στους υπαίτιους της πρωτοφανούς υπόθεσης.

Είναι ενδεικτικό ότι από τους εννέα κατηγορούμενους, οι επτά είναι αστυνομικοί και υπηρετούσαν όλοι στο Αστυνομικό Τμήμα της Ιαλυσού, το οποίο αναπόφευκτα «ξηλώθηκε» λόγω της βαρύτητας των καταγγελιών.

Πέντε χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, η εκδίκασή της αναβλήθηκε χθες καθώς δεν είχε προσέλθει η 29χρονη παθούσα. Το δικαστήριο αποφάσισε να μην εκδικαστεί η υπόθεση και να κινηθεί εκ νέου η διαδικασία κλήτευσης της λόγω της βαρύτητας των καταγγελιών της.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε έντονη δυσφορία στους κατηγορούμενους, οι οποίοι ζητούσαν να γίνει η δίκη ώστε να τελειώνει επιτέλους η δοκιμασία που υφίστανται τα τελευταία χρόνια.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε