Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Κοζάνη: Παρανομία στο… τετράγωνο – Συνελήφθη αρχαιοκάπηλος με χασισοφυτεία!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Διπλή παράνομη δραστηριότητα ανέπτυσσε ένας 58χρονος στην Καισαρειά Κοζάνης, ο οποίος κατείχε παρανόμως αρχαία αντικείμενα, χρονολογούμενα από τους ελληνιστικούς, ρωμαϊκούς και βυζαντινούς χρόνους αλλά παράλληλα καλλιεργούσε και δενδρύλια κάνναβης.

Ο 58χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης, κατόπιν έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Στη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: τέσσερα δενδρύλλια και 128 σπόροι κάνναβης, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, 27 αρχαία νομίσματα, ένα αρχαίο έλασμα και τέσσερα αρχαία δαχτυλίδια.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, με τις κατηγορίες της καλλιέργειας, κατοχής ναρκωτικών και παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Στο μεταξύ, δύο Έλληνες, ηλικίας 37 και 40 ετών, συνελήφθησαν στην πόλη της Καβάλας και σε χωριό της περιοχής αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ ο πρώτος κατηγορείται και για καλλιέργεια φυτών κάνναβης.

Αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν τον 37χρονο, στην Καβάλα.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο αγρόκτημα και σε δύο σπίτια του 37χρονου, σε χωριά της Καβάλας -στη μια από αυτές διέμενε και ο 40χρονος, ο οποίος επίσης συνελήφθη- βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν τα εξής: 21 φυτά κάνναβης, επτά νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη και 13 κορμοί δενδρυλλίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Διαβάστε επίσης: Καβάλα: Και κλέφτης και δουλέμπορος!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε