Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Κρατείται Λιβανέζος μετά απο δημοσίευμα ιταλικής εφημερίδας

Ο Γκαλέπ Ταλέμπ, που σύμφωνα με την εφημερίδα “Κορριέρε ντελα Σέρα” βρίσκεται στην Ελλάδα και ετοιμάζει θεαματική επίθεση, προσήχθη και κρατείται στη διεύθυνση αλλοδαπών.

‘Οπως ανακοινώθηκε απο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με τηλεφωνική ενημέρωση, το Σάββατο προσήχθη στην διεύθυνση αλλοδαπών όπου και κρατείται ο Γκαλέμπ Ταλέμπ, λιβανικής υπηκοότητας, παλαιστινιακής καταγωγής.

Ο Γκαλέπ Ταλέμπ σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας “Κορριέρε ντελα Σέρα”, στο φύλλο του Σαββάτου “βρίσκεται στην Ελλάδα και ετοιμάζει θεαματική επίθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε ελληνικό έδαφος, ή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα”.

Σύμφωνα με το αρχηγείο της αστυνομίας ο Ταλέμπ ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, την κεντρική ασφάλεια και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία εδώ και αρκετό καιρό στην Ελλάδα αλλά μετά το δημοσίευμα οι αρχές για να μην διαφύγει, τον συνέλαβαν μαζί με ένα ακόμα άτομο και κρατούνται στην διεύθυνση αλλοδαπών για απέλαση ή για να εξεταστεί τυχόν αίτημα για άσυλο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο συγκεκριμένος νεαρός τρομοκράτης -όπως τον χαρακτηρίζει- είναι μέλος της οργάνωσης “Φατάχ Αλ Ισλάμ”, μίας λιβανέζικης ομάδας, η οποία εκτιμάται ως πολύ κοντινή στην Αλ Κάιντα και έχει “υπό τις εντολές του”, σειρά εξτρεμιστών.

Η εφημερίδα έγραφε επίσης οτι πριν από τον Γκαλέμπ Ταλέμπ, σημείο αναφοράς της “Φατάχ Αλ Ισλάμ” στην Αθήνα ήταν ο Μοχάμαντ Μούσα, ο οποίος, όμως, “αντικαταστάθηκε” πριν από έναν χρόνο.

Απο το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν οτι ο Μούσα έχει συλληφθεί εδώ και πολύ καιρό και έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία για τη διοικητική του απέλαση.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε