Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Κρήτη: Απανωτές οι κλοπές σε μαγαζιά – Παίρνουν πράγματα και φεύγουν!

Κρήτη: Απανωτές οι κλοπές σε μαγαζιά – Παίρνουν πράγματα και φεύγουν!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αυξημένα σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, είναι τα κρούσματα απόπειρας κλοπής σε μεγάλες επιχειρήσεις του Ηρακλείου από επιτήδειους και επιτήδειες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων αλλά και πελατών, σε μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή του Γιόφυρο, οι υπεύθυνοι του καταστήματος εντόπισαν την εβδομάδα που πέρασε, πάνω από 4 πελάτες να προσπαθούν να περάσουν έξω κάποιο προϊόν χωρίς να το πληρώσουν.

Τα προϊόντα που βάζουν στο μάτι οι επίδοξοι “ποντικοί” είναι συνήθως μικρά έτσι ώστε να μην γίνονται αντιληπτά από τους υπευθυνους των καταστημάτων, γίνονται όμως αντιληπτά από τα μηχανήματα που σκανάρουν τους πελάτες κατά την έξοδό τους από την επιχείρηση.

Αυξημένα κρούσματα κλοπής όμως παρατηρούνται, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες και σε εμπορικά καταστήματα στην καρδιά του Ηρακλείου. Δεν είναι λίγοι εκείνοι, σχολιάζει αστυνομικος που έχει κληθεί σε δεκάδες περιπτώσεις, οι οποίοι αφού πάρουν στα χέρια τους το ρούχο που έχουν επιλέξει, στη συνέχεια πηγαίνουν στο δοκιμαστήριο και με γρήγορες κινήσεις αφαιρούν τα αντικλεπτικά έτσι ώστε να μην χτυπήσει το μηχάνημα στην έξοδο.

Σε πολλές περιπτώσεις καλείται και η Αστυνομία ενώ σε άλλες, οι υπεύθυνοι των καταστημάτων επιπλήτουν εκείνον που προσπαθεί να πάρει το προϊόν χωρίς να το πληρώσει.

Πηγή: ekriti

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις