Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Κρήτη: Δίκη για το φιάσκο των Ζωνιανών

Κρήτη: Δίκη για το φιάσκο των Ζωνιανών

Στο εδώλιο θα καθίσουν οι τρεις επικεφαλής της μοιραίας επιχείρησης με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Κατηγορούμενοι είναι ο πρώην γενικός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, Αντώνης Βιτωράκης καθώς και δύο Ρεθυμνιώτες απόστρατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα αναμένεται να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου για τις τυχόν ευθύνες τους στην επιχείρηση της 5ης Νοεμβρίου 2007 στα Ζωνιανά, που κατέληξε στον βαρύτατο τραυματισμό του Ειδικού Φρουρού Στάθη Λαζαρίδη και στον ελαφρύ δύο ακόμα συναδέλφων.

Το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι υπήρξαν ο σχεδιασμός και η οργάνωση της επιχείρησης έγινε με βεβιασμένο και ερασιτεχνικό τρόπο.

Ακόμα αναφέρεται ότι η επιχείρηση σχεδιάστηκε χωρίς να προβλεφθεί κάλυψη των 49 αστυνομικών, ενώ σημειώνεται ότι ο σχεδιασμός της δεν προέβλεπε συγκεκριμένους τρόπους αντίδρασης.

Το αστικό μέρος της υπόθεσης συζητήθηκε πριν από λίγες ημέρες, μετά την αγωγή που είχε καταθέσει η σύζυγος του Στάθη για λογαριασμό του ίδιου σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, διεκδικώντας συνολικά το ποσό των περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ. Η υπόθεση εκδικάστηκε και αναμένεται η έκδοση της απόφασης.

Διαβάστε επίσης:

Βρέθηκε δράστης της επίθεσης στα Ζωνιανά!

Κρητικοί κτηνοτρόφοι κάνουν μήνυση στη “Sunday Telegraph”

Ζωνιανά: Παραδόθηκαν οι δράστες της δολοφονίας!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε