Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Κρήτη: Ένοχος ιερέας για ενδοοικογενειακή βία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ένοχος για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας κρίθηκε ιερέας από χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, ο οποίος κάθισε, σήμερα, στο εδώλιο του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.

Κατηγορούνταν ότι το Νοέμβριο του 2008 είχε βάλει την παπαδιά σε αυτοκίνητο, την οδήγησε σε κοντινή περιοχή και την χτύπησε ενώ στη δυνέχεια, δε φρόντισε για την περίθαλψή της.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχαν προηγηθεί κι άλλα περιστατικά, για τα οποία μίλησε γειτόνισσα που κατέθεσε, λέγοντας ότι η παπαδιά της είχε εξομολογηθεί ότι ο ιερέας την είχε χτυπήσει. Άγνοια, ωστόσο, για όσα είχαν συμβεί δήλωσε η οικογένεια της παπαδιάς.

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, ο ιερέας κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή, ωστόσο αθωώθηκε για τις υπόλοιπες πράξεις που του είχαν καταλογιστεί (ότι είχε υπεξαιρέσει την αστυνομική ταυτότητα της γυναίκας καθώς και τα κοσμήματά της, αλλά και για απειλή, όπως ερμηνεύθηκε η φράση προς την πεθερά του “για ότι πάθει η κόρη σου δε θα φταίω εγώ”).

Το ζευγάρι, πάντως, εμφανίστηκε μαζί στο δικαστήριο. Ο ιερέας έχει πια φύγει από το χωριό όπου το ζευγάρι ζούσε μέχρι πρότινος και πλέον ο ιερέας λειτουργεί σε άλλο χωριό.

Τόσο ο κατηγορούμενος όσο και η παπαδιά ισχυρίστηκαν ότι η γυναίκα είναι ψυχολογικά ασταθής και πως εξέλαβε ως εξαναγκασμό τις πιέσεις εκ μέρους του ιερέα, να πάρει η γυναίκα τα φάρμακά της, χωρίς τα οποία δεν ήταν καλά.

Μάλιστα την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης περί ενοχής του ιερέα, η παπαδιά κλαίγοντας φώναζε προς το δικαστήριο “Γιατί είναι ένοχος;”…

Διαβάστε ακόμα:

Διπλασιάστηκαν οι άστεγοι στο Ηράκλειο

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε