Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη: Καταδικάστηκαν οι τέσσερις για τον άγριο ξυλοδαρμό του Βρετανού

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών ενώ η έφεση θα έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνο με την πρόταση της Εισαγγελέως βρήκε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστηρίο Ηρακλείου αναφορικά με την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού του 32χρονου Βρετανού, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε … σχεδόν μέχρι θανάτου, το 2008 στα Μάλια, από ομάδα συμπατριωτών του.

Στο εδώλιο βέθηκαν έξι Βρετανοί οι οποίοι κατηγορούνται για το πρωτοφανούς αγριότητας αιματηρό περιστατικό που οδήγησε τον 32χρονο, σήμερα, Βρετανό στη ΜΕΘ και τη Νευροχειρουργική Κλινική για συνολικά τρεις μήνες, ενώ ως σήμερα ο Ρομπ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα μνήμης, συναισθηματικής ισορροπίας αλλά και πνευματικής διαύγειας.

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, η μητέρα του νέου άνδρα, ο οποίος είνα αδερφός ποδοσφαιριστή της Άρσεναλ, κατέθεσε ότι ο Ρομπ έχει καταθλιπτικές τάσεις για τις οποίες λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, είναι ευέξαπτος ενώ έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας. Εν τω μεταξύ, οι πέντε Βρετανοί που κάθονται στο εδώλιο έδειξαν τον έκτο συγκατηγορούμενό τους ως δράστη του βάναυσου ξυλοδαρμού του 32χρονου Ρομπ

Στην πρόταση της, η Εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των τεσσάρων και το Δικαστήριο συμφώνησε επιβάλλοντας τους ποινή φυλάκισης 4 ετών ενώ η έφεση θα έχει αναστέλλουσα δύναμη. Οι “4” αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Για τους υπόλοιπους δύο, τους δύο 23χρονους δηλαδή, το Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο μεν πρώτος δεν ήταν παρών στο περιστατικό ενώ ο δεύτερος δεν είχε καμία συμμετοχή στο περιστατικό.
Και στους τέσσερις αναγνωρίστηκαν το ελαφρυντικό το προτέρου έντιμου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας.

Η πρόταση της Εισαγγελέως

Την ενοχή των τεσσάρων από τους έξι κατηγορούμενους και την αθώωση των δύο πρότεινε νωρίτερα η Εισαγγελέας, καθώς όπως προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία ο ένας ήταν παρών αλλά δεν προκύπτει η συμμετοχή του στον ξυλοδαρμό και ο δεύτερος είχε αποχωρήσει από την παρέα πριν το αιματηρό επεισόδιο.

Όπως είπε η Εισαγγελέας, αποδείχθηκε η ενοχή εκείνων που συμμετείχαν στην επίθεση σε βάρος του 32χρονου, ωστόσο σε σχέση με όσα είπαν ενώπιον του δικαστηρίου οι κατηγορούμενοι, είπε πως συνέθεσαν ένα σενάριο στο μυαλό τους, υποστηρίζοντας όλοι πως δεν είχαν συμμετοχή.
“Οι καταθέσεις τους περιέχουν παραλογισμούς και λογικά κενά” – είπε η Εισαγγελέας, τονίζοντας ότι από πουθενά δεν προέκυψε ότι κάποιος άλλος ή κάποια άλλη ομάδα χτύπησε τον παθόντα. “Αν δεν είναι αυτοί, τότε ποιοι είναι;” – ανέφερε χαρακτηριστικά η Εισαγγελέας, διαπιστώνοντας ότι η διαδικασία διαλεύκανσης ήταν δυσχερής, καθώς ο βασικός μάρτυρας (το θύμα) λόγω απώλειας της μνήμης του δεν μπορούσε να συνδράμει με τη μαρτυρία του.

Τα περιστατικά αυτά είναι, δυστυχώς, συχνά στην περιοχή των Μαλίων, όπως ανέφερε η Εισαγγελέας, υπογραμμίζοντας τη συχνότητα των αιματηρών περιστατικών που οδηγούν νέους ανθρώπους σε κατάσταση όμοια με αυτή του Ρομπ.

Διαβάστε ακόμα:

Χανιά: Δύο τραυματίες σε σύγκρουση μηχανής με ΙΧ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε