Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη: Νέα αναβολή της δίκης για την υπόθεση της ενέδρας των αστυνομικών στις Μαλάδες

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Θα εκδικαζόταν σήμερα σε δεύτερο βαθμό στο Τριμελές Εφετείο Κρήτης στα Χανιά, η υπόθεση της αιματηρής ενέδρας σε βάρος αστυνομικών σε χασισοφυτεία στις Μαλάδες Ηρακλείου το 2008…

Κατηγορούμενος είναι ένας 34χρονος ο οποίος πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την κατηγορία της καλλιέργειας χασίς με την επιβαρυντική διάταξη της χρήσης όπλου ενώ του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 30 ετών για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος των τριών αστυνομικών αλλά και για τις κατηγορίες της παράνομης οπλοχρησίας και οπλοφορίας. Το δικαστήριο επίσης του είχε επιβάλει χρηματική ποινή, ύψους 151.000 ευρώ.

Η φυτεία είχε εντοπιστεί στις Μαλάδες Ηρακλείου τον Ιούνιο του 2008, από ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούσε στην Κρήτη. Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2008, αστυνομικοί έθεσαν υπό παρακολούθηση την φυτεία για να συλλάβουν επ’ αυτοφώρω τους καλλιεργητές.

Η στιγμή της επίθεσης

Το βράδυ της ίδιας ημέρας και ενώ ήταν κρυμμένοι μέσα σε στην βλάστηση δέχτηκαν καταιγισμό πυρών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά τρεις από αυτούς. Ο 38χρονος Θεόδωρος Γενιτσαρίδης που τραυματίστηκε στο κεφάλι, χειρουργήθηκε και νοσηλεύτηκε με βαρύτατη εγκεφαλική κάκωση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.
Ο 31χρονος Γιώργος Πουλινάκης, χειρουργήθηκε στο πόδι και η κατάστασή του είχε χαρακτηρισθεί ως σοβαρή. Ο 47χρονος ανθυπαστυνόμος και υποδιοικητής του Τμήματος Δίωξης, Γιώργος Τσιμινάκης είχε τραυματιστεί στο θώρακα.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, ο 34χρόνος είχε υποστηρίξει ότι είναι αθώος, χωρίς ωστόσο να πείσει τους δικαστές.

Σήμερα, η δίκη πήρε νέα επ’ αόριστο αναβολή, εξαιτίας απουσίας βασικών μαρτύρων…

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε