Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρήτη: Πορεία αντιεξιουσιαστών στη σκιά της μοιραίας καταδίωξης – Συμπαράσταση στους συναδέλφους τους εκφράζουν οι αστυνομικοί

φωτό από prismanews
φωτό από prismanews

Παγκρήτια πορεία αντιεξουσιαστών ενάντια στην κρατική καταστολή διοργανώθηκε χθες στο Ηράκλειο, μετά το περιστατικό του σοβαρού τραυματισμού των δύο εφήβων κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης. “Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους μας τους οποίους και εμπιστευόμαστε”, λένε οι αστυνομικοί του νησιού…

Σε ετοιμότητα ήταν η αστυνομική δύναμη του Ηρακλείου με αφορμή την παγκρήτια πορεία που διοργάνωσαν οι αντιεξουσιαστές στο κέντρο της πόλης ενάντια στην καταστολή στην σκιά της μοιραίας καταδίωξης που έστειλε δυο εφήβους την εντατικη.

Η πορεία διοργανώθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταλήψεις ανα την Ελλάδα που ξεκίνησαν μετά την εκκένωση της Βίλλας Αμαλία πριν απο μερικές εβδομάδες στην Αθήνα.

Οι αντιεξουσιαστές όπως γράφει το prismanews.gr πέταξαν μπουκάλια και κροτίδες στους αστυνομικούς ενώ αργότερα επανήλθε η ηρεμία καθώς οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στη πλατεία Λιονταριών με την κίνηση των οχημάτων να ομαλοποιείται.

φωτό από prismanews

Την ίδια ώρα με κοινή ανακοίνωσή τους η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου ζητούν να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση της μοιραίας καταδίωξης καλώντας τους αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού να καταθέσουν στις αρχές ό,τι είδαν εκείνη τη νύχτα.

Στην ανακοίνωση εκφράζετα συμπαράσταση στις δυο οικογένειες των νεαρών ενώ τονίζεται ότι η υπόθεση θα πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος για να προστατευτούν τόσο τα δυο παιδιά όσο και η υπόληψη των δυο αστυνομικων.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

“Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στις οικογένειες των τραυματισθέντων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους μας τους οποίους και εμπιστευόμαστε. Καλούμε οποιονδήποτε είδε ή αντιλήφθηκε κάτι να προσέλθει στις αρμόδιες αρχές συμβάλλοντας έτσι ώστε να ριχθεί άπλετο φως στην συγκεκριμένη υπόθεση και να μην αρκείται στις ραδιοφωνικές καταγγελίες και στις ανώνυμες αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

φωτό από prismanews

Εκφράζουμε την άποψη ότι θα πρέπει να γίνει ενδελεχής δικαστική διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές για να εξακριβωθεί κάτω από ποιες συνθήκες συνέβη ο συγκεκριμένος τραυματισμός ούτως ώστε να προστατευτεί αφενός μεν το αγαθό της σωματικής υγείας και αφετέρου η τιμή και η υπόληψη των δύο συναδέλφων μας.

Από τη στιγμή δε που δεν έχει περαιωθεί πλήρως η προανάκριση (δεν υπάρχουν καταθέσεις των τραυματισθέντων – εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης – τοξικολογικές εκθέσεις – Ιατροδικαστικές εκθέσεις κ.λ.π) είναι παντελώς αδύνατο κάποιος να σχηματίσει δίκαιη και αντικειμενική κρίση.

Προτρέπουμε τους συναδέλφους μας της ομάδας ΔΙ.Α.Σ. να συνεχίσουν να επιτελούν το δύσκολο έργο τους, χωρίς να καμφθεί το ηθικό τους, συνεχίζοντας να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο αφού αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της εδραίωσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών”.

Χθες, οι δύο αστυνομικοί αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα) και εγγύηση 2.000 ευρώ για τον καθένα…

Διαβάστε επίσης: Κρήτη: Ελεύθεροι οι αστυνομικοί για την αιματηρή καταδίωξη των νεαρών στην παραλιακή

Κρήτη:Κρίσιμες ώρες για τους νεαρούς τραυματίες της καταδίωξης-Νέα συγκλονιστική μαρτυρία!

Οι αστυνομικοί κλωτσούσαν το μηχανάκι και τώρα τα παιδιά χαροπαλεύουν

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε