Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Κρήτη: Προφυλακίστηκε ο Βούλγαρος δράστης για τη δολοφονία Καλαντζάκη

Βούλγαρος Κρήτη δολοφονία γιατρός

– Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 37χρονος Βούλγαρος που εκτέλεσε τον γιατρό Χριστόδουλο Καλαντζάκη
– “Κάλυψε” και στην απολογία του την 38χρονη σύζυγο του θύματος
– Ισχυρίστηκε ότι ο 62χρονος γιατρός τον είχε απειλήσει όταν έμαθε το δεσμό του με τη γυναίκα του
– Είπε ότι φοβόταν για τη ζωή του ίδιου και του γιού του!

Τα πήρε όλα πάνω του, υποστήριξε ότι δεχόταν απειλές και φοβόταν για τη ζωή του και πλέον πήρε το δρόμο για τη φυλακή. Ο λόγος για τον 37χρονο Βούλγαρο αστυνομικό που το περασμένο Σάββατο (07.10.2017) εκτέλεσε τον καρδιολόγο Χριστόδουλο Καλαντζάκη στα Πιλαλήματα Σητείας. Το έγκλημα συγκλόνισε την Κρήτη.

Ο δράστης της στυγερής δολοφονίας του γιατρού «αθώωσε» την 38χρονη σύζυγο του θύματος, με την οποία διατηρούσε ερωτική σχέση. Είπε πως εκείνη δεν ήξερε τίποτα. Και πως ο Καλαντζάκης, τον είχε απειλήσει μέσω Facebook όταν έμαθε για το δεσμό του με τη γυναίκα του!

Ο 37χρονος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, προφυλακιστέος και ήδη μεταφέρθηκε στη φυλακή.

Τι υποστήριξε

Ο δράστης του εγκλήματος πέρασε την πύλη του δικαστικού Μεγάρου στη Νεάπολη Λασιθίου περίπου στις 11:30 το πρωί της Τετάρτης (11.10.2017). Μαζί του ήταν δικηγόρος που του όρισε το δικαστήριο, αφού κανείς δεν ήθελε να αναλάβει την υπόθεση.

Κατά την απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος ανέλαβε όλη την ευθύνη. Είπε πως έδρασε μόνος του και δεν είχε συνεργό στη δολοφονία του γιατρού.

«Η Ν. δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία», φέρεται να υποστήριξε. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Γιάννη Μανδελένη, ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι τον τελευταίο 1,5 χρόνο διατηρούσε σχέση με τη σύζυγο του Χριστόδουλου Καλαντζάκη.

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος του, ο δράστης ανέφερε στην απολογία του ότι είχε δεχτεί απειλές από το θύμα! Φέρεται να είπε ότι όταν ο Καλαντζάκης έμαθε για το δεσμό του με την 38χρονη, του έστειλε απειλητικό μήνυμα μέσω Facebook.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην απολογία του ο 37χρονος, ο γιατρός στο μήνυμα αυτό, απειλούσε τον ίδιο και το παιδί του. Κατά πληροφορίες, το μήνυμα αυτό εστάλη στις 14 Αυγούστου.

Υποστήριξε ότι φοβόταν για τη ζωή του ίδιου και του ανήλικου γιού του στη Βουλγαρία! Και επειδή φοβήθηκε, σύμφωνα πάντα με τα όσα είπε στην απολογία του, αποφάσισε να σκοτώσει τον ερωτικό του αντίζηλο.

Το… αμαρτωλό παρελθόν

Μια παλιότερη υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο 37χρονος κατηγορούμενος έρχεται στο φως. Όπως αναφέρει το flashnews.gr, στο παρελθόν ο Βούλγαρος αστυνομικός είχε κατηγορηθεί στη χώρα του για ξυλοδαρμό προπονητή ομάδας ποδοσφαίρου!

Ο προπονητής, μάλιστα, μιλώντας πρόσφατα σε κανάλι της Βουλγαρίας υποστήριξε ότι ο 37χρονος ήθελε να τον σκοτώσει. “Με άρπαξε από τον λαιμό, με πέταξε στον πάγκο και προσπάθησε να με πνίξει” υποστήριξε ο προπονητής.

Η 38χρονη

Μετά τη δίωρη απολογία του 37χρονου Βούλγαρου, στο δικαστήριο μεταφέρθηκε για να απολογηθεί η σύζυγος του θύματος. Από το περασμένο Σάββατο κρατούνταν στο αστυνομικό τμήμα Νεάπολης.

Η 38χρονη από τη Βουλγαρία αναμένεται να αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή της στη δολοφονία του συζύγου της.

Κι εκείνη συνοδεύεται από δικηγόρο που της ορίστηκε αυτεπάγγελτα. Από την εξέλιξη που θα έχει η υπόθεση θα κριθεί και η τύχη του 3χρονου παιδιού της. Από την ημέρα της στυγερής δολοφονίας, ο μικρός είναι με τη γιαγιά του, τη μητέρα της κατηγορούμενης.

Με πληροφορίες από: cretapost.gr, flashnews.gr, cretalive.gr

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις