Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρήτη: Πρόστιμο ως και 1,5 εκ. ευρώ περιμένει τον πρατηριούχο που νόθευε τα καύσιμα!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μάλιστα, εκτός από την κατηγορία της νοθείας, ερευνώνται και καταγγελίες για παράνομες μεταπωλήσεις καυσίμων σε άλλα πρατήρια…

Στο στόχαστρο της Περιφέρειας Κρήτης αλλά και του ΣΔΟΕ μπαίνει ο πρατηριούχος που φέρεται να νόθευε τα καύσιμα με πετρέλαιο θέρμανσης!

Σύμφωνα με το CretaLive, νέες καταγγελίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος πρατηριούχος εκμεταλλευόμενος την αδυναμία συναδέλφων του να προμηθευτούν καύσιμα από της εταιρείες, αναλάμβανε να αγοράζει εκείνος μεγάλες ποσότητες καυσίμων, δήθεν για λογαριασμό του, τις οποίες όμως κατόπιν μεταπωλούσε σε άλλα πρατήρια.

Ο πρατηριούχος εκμεταλλευόταν το γεγονός ότι οι συνάδελφοί του έχουν μεγάλα “ανοίγματα” στις προμηθεύτριες εταιρείες, με αποτέλεσμα πλέον να μην τους προμηθεύουν καύσιμα. Ο συγκεκριμένος πρατηριούχος προς όφελός του αγόρασε μεγάλες ποσότητες καυσίμων, επιτυγχάνοντας υψηλά ποσοστά έκπτωσης, ενώ κατόπιν μεταπουλούσε τις ποσότητες σε συναδέλφους του, και μάλιστα σε τιμές … χαμηλότερες από αυτές που πουλούσαν οι εταιρείες!

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εκατοντάδες χιλιάδες λίτρα που διακινούνταν παράνομα, ενώ η διεύθυνση εμπορίου της Περιφέρειας ερευνά την περίπτωση, ενώ έχει καλέσει και τους τρεις πρατηριούχους που φέρονται να αγόραζαν καύσιμα, να καταθέσουν όσα στοιχεία έχουν για την υπόθεση. Στο πλαίσιο του καταλογισμού της ευθύνης, το πρόστιμο που “περιμένει” τον πρατηριούχο κυμαίνεται μεταξύ 5.000 ευρώ και 1,5 εκ. ευρώ (!) ενώ ευθύνες θα καταλογιστούν και στους τρεις πρατηριούχους.

Μάλιστα η Περιφέρεια έχει ζητήσει τον κατ’εξαίρεση έλεγχο του δείγματος που έχει ληφθεί, το ταχύτερο δυνατό, για να διαπιστωθεί αν γινόταν πραγματικά νοθεία.

Διαβάστε ακόμα:

Κρήτη: Καταστρέφουν αυτοκίνητα – Νοθεύουν τη βενζίνη με πετρέλαιο θέρμανσης!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε