Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Κρήτη: Σε εξέλιξη η δίκη για το μακελειό του Προφήτη Ηλία [pics]

Κρήτη: Σε εξέλιξη η δίκη για το μακελειό του Προφήτη Ηλία [pics]
ΦΩΤΟ από το CretaLive

Από νωρίς το δικαστικό μέγαρο κατακλύστηκε από συγγενείς των δυο πλευρών που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα που διεξάγεται η δίκη

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας – με τους αστυνομικούς να έχουν ζώσει το δικαστικό μέγαρο- ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία για την δίκη σε δεύτερο βαθμό για το μακελειό στον Προφήτη Ηλία, με θύματα τον 34χρονο Πρίαμο Ξυδάκη και τον 64χρονο Μανόλη Σταυρουλάκη.

Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση του πατέρα του Πρίαμου Ξυδάκη η οποία είναι σε εξέλιξη. Ο ίδιος σκιαγράφησε τον χαρακτήρα του γιου του, είπε ότι ήταν αγαπητός και κατά της βίας.

“Αυτό που έγινε είναι συνέχεια άλλων παράνομων ενεργειών-επεισοδίων σε βάρος κατοίκων του Προφήτη Ηλία” τόνισε ο ίδιος ενώ συμπλήρωσε “Ο γιος μου ήθελε να αλλάξει την κοινωνία του χωριού και αυτό δεν άρεσε στους δράστες, τον ζήλευαν”. Ακόμα ο πατέρας του Πρίαμου Ξυδάκη ανέφερε “Παλεύαμε να μην συμβεί κακό στον τόπο μας και τελικά έγινε σε μας”.

Είπε ότι είχε γίνει ένα επεισόδιο 20 ημέρες πριν σε βάρος συγγενικού του προσώπου από μέλη της οικογένειας των κατηγορουμένων και είχαν προσπαθήσει οι άλλοι να τα βρουν αλλά εκείνοι δεν ήθελαν. Επίσης την προηγούμενη ημέρα είχε γίνει ακόμα μια παρεξήγηση.

Το μοιραίο βράδυ

Για την ημέρα των φονικών υποστήριξε ότι είχε γίνει επεισόδιο σε γλέντι του κλήδονα όπου ο τότε ανήλικος γιος του βασικού κατηγορουμένου άρχισε να πυροβολεί γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του άτυχου Πριάμου, ο οποίος τον αφόπλισε. Ακολούθησε τηλεφώνημα από τον κρεοπώλη ο οποίος εξύβρισε και απείλησε τον Πριαμο Ξυδάκη.

Ο ίδιος επιμένει σε όλους τους τόνους ότι ο γιος του πήγε στο κρεοπωλείο χωρίς όπλο αλλά και χωρίς λοστό.

Από νωρίς το δικαστικό μέγαρο κατακλύστηκε από συγγενείς των δυο πλευρών που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα που διεξάγεται η δίκη με τους αστυνομικούς να περιφρουρούν την τάξη και την ηρεμία. Νωρίτερα αναβλήθηκε το δικαστήριο με κατηγορούμενο τον νεαρό γιο του καταδικασθέντα για την υπόθεση κρεοπώλη.

μακελεειό

 

 

 

 

 

Πηγή: CretaLive

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις