Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Κρήτη: Στη φυλακή οι δύο της απαγωγής Παναγόπουλου!

ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI

Ανοίγουν για δύο εκ των πρωταγωνιστών της υπόθεσης απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου οι πόρτες της φυλακής της Νέας Αλικαρνασσού…

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, εντός της ημέρας, αναμένεται να μεταφερθούν στο σωφρονιστικό κατάστημα Ηρακλείου ο Απόστολος Πετράκης και ο Μανόλης Σκαρλάτος. Ο Σκαρλάτος έχει «θητεύσει» και κατά το παρελθόν στην Αλικαρνασσό, ενώ για τον Πετράκη είναι η πρώτη φορά που θα περάσει την πύλη της κλειστής φυλακής.

Συγκεκριμένα ο Σκαρλάτος είχε έρθει για πρώτη φορά στην Αλικαρνασσό στις 10 Ιουλίου του 2003 και παρέμεινε μέχρι τις 23 Ιουνίου του 2004, οπότε και οδηγήθηκε στην αγροτική φυλακή στην Αγυιά Χανίων. Στην Αλικαρνασσό επέστρεψε και πάλι στις 28 Ιουλίου του 2010 ως υπόδικος για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου. Στις 28 Σεπτεμβρίου μεταφέρθηκε στη φυλακή του Κορυδαλλού περιμένοντας την εκδίκαση της υπόθεσης για την οποία είχε κατηγορηθεί.

Σύμφωνα με κύκλους της φυλακής Αλικαρνασσού «η συμπεριφορά του όσο διάστημα ήταν στο Ηράκλειο, ήταν υποδειγματική και ουδέποτε δημιούργησε κάποιο πρόβλημα».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες μετά από μια μαραθώνια διαδικασία το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών καταδίκασε τον 38χρονο Απόστολο Πετράκη από το Ρέθυμνο σε συνολική ποινή κάθειρξης 24,5 ετών για την απαγωγή του εφοπλιστή.

Ο 32χρονος Μ. Σκαρλάτος από την Αγία Γαλήνη αθωώθηκε για την αρπαγή του εφοπλιστή, ωστόσο κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών, που είναι και η ανώτατη που προβλέπεται για το συγκεκριμένο αδίκημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Καταθέτει την Παρασκευή ο εφοπλιστής Παναγόπουλος για την απαγωγή του

Ένταση στη δίκη για το «συνδικάτο του εγκλήματος»

Με ενστάσεις η συνέχεια της δίκης για το «συνδικάτο του εγκλήματος»

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε κρατούμενη δικηγόρος

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε