Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κρήτη: Το ”ευχαριστώ” για την ελεημοσύνη ήταν μια άγρια ληστεία!

Κρήτη: Το ”ευχαριστώ” για την ελεημοσύνη ήταν μια άγρια ληστεία!

Άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του για να τον βοηθήσει κι εκείνος αντί να τον ευχαριστήσει τον λήστεψε.

Ο λόγος για έναν 40χρονο Ηρακλειώτη, που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία κι έναν 58χρονο ο οποίος από το υστέρημά του προσέφερε χρήματα στον άνθρωπο που τον λήστεψε.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, το περιστατικό έγινε προχθές (17-12-2011) γύρω στη μία το μεσημέρι στην οδό Ικάρου. Το θύμα της επίθεσης, εκείνη την ώρα βρισκόταν στο σπίτι με την ηλικιωμένη μητέρα του. ”Η πόρτα χτύπησε αρκετές φορές κι επειδή δεν την άκουγε η μητέρα μου πήγα να δω ποιος είναι. Ήταν μεσημέρι, δεν ανησύχησα και γι αυτό το λόγο άνοιξα για να δω ποιος είναι” αναφέρει ο ίδιος.

Ο 40χρονος ληστής με το πρόσχημα ότι έχει πολύ μεγάλη ανάγκη, ζήτησε ελεημοσύνη από τον 58χρονο κι εκείνος με προθυμία του έδωσε τα χρήματα που είχε στην τσέπη του παντελονιού του. «Μου είπε ότι έχει ένα παιδί πολύ άρρωστο με λευχαιμία και χρειάζεται χρήματα. Είχα μαζί μου τέσσερα ευρώ και του τα έδωσα χωρίς δεύτερη σκέψη. Με το δεξιό του χέρι πήρε τα χρήματα και με το αριστερό μου άρπαξε από το λαιμό μία χρυσή αλυσίδα που είχε ένα αγιοκωνσταντινάτο κι ένα χρυσό πέλεκυ».

Ο 40χρονος δράστης έχοντας αρπάξει την αλυσίδα από τον 58χρονο «πέρασε στην αντίθετη πλευρά του δρόμου χωρίς να προσέξει και παραλίγο να τον χτυπήσει ένα αυτοκίνητο. Μπήκε σε ένα αγροτικό μαύρου χρώματος 4Χ4 και στην προσπάθεια του να απομακρυνθεί λίγο έλειψε να τρακάρει με ένα διερχόμενο Ι.Χ», όπως λέει ο 58χρονος.

«Μπορούσα να τον χτυπήσω και να πάρω πίσω την αλυσίδα μου, αλλά προτίμησα να ενημερώσω αμέσως την αστυνομία και όπως αποδείχτηκε έπραξα σωστά. Στο αστυνομικό μέγαρο όπου πήγα έδωσα αναλυτική περιγραφή του δράστη και του αυτοκινήτου που χρησιμοποίησε για να διαφύγει, το οποίο όμως δεν είχε πινακίδες.

Όταν μου έδειξαν φωτογραφίες τον αναγνώρισα αλλά δεν ήμουν εκατό τοις εκατό σίγουρος ότι ήταν εκείνος. Λίγες ώρες μετά που τον συνέλαβαν τον αναγνώρισα με απόλυτη βεβαιότητα».

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε