Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κρήτη: Το ”συνδικάτο του εγκλήματος” – Εκβιάζουν και πυροβολούν!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πρόκειται για το μεγαλύτερο μαφιόζικο δίκτυο στη Κρήτη, με μέλη επωνύμους της οικονομικής ζωής…

Στα ίχνη του μεγαλύτερου κυκλώματος εκβιαστών και νονών στην Κρήτη και ενός από τα μεγαλύτερα της χώρας διατείνεται ότι βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία μετά από πολύμηνες έρευνες των αξιωματικών της υποδιεύθυνσης οργανωμένου εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ από την παρακολούθηση και καταγραφή εκατοντάδων τηλεφωνικών συνομιλιών φαίνεται πως έχουν φτάσει στην άκρη του νήματος για τον εντοπισμό των μελών της μεγαλύτερης όπως αναφέρουν μαφίας των τελευταίων ετών στην Κρήτη, η δράση της οποίας εστιάζεται στην πόλη του Ηρακλείου αλλά και σε περιοχές όπως η Χερσόνησος και τα Μάλια.

Από την πολύμηνη μάλιστα έρευνα προέκυψε σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, ότι τα μέλη του κυκλώματος είναι πολύ γνωστά ονόματα του Ηρακλείου, όχι μόνο εξαιτίας των δραστηριοτήτων τους σε έκνομες ενέργειες και του ποινικού παρελθόντος τους, αλλά και λόγω της έντονης επιχειρηματικής τους δραστηριότητας αλλά και των διασυνδέσεών τους με πολιτικά πρόσωπα!

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι για την εξάρθρωση του κυκλώματος έχει προγραμματιστεί μεγάλου εύρους και κλίμακας επιχείρηση καθόδου στην Κρήτη μικτών αστυνομικών κλιμακίων από την Αθήνα με συμμετοχή και της ΕΚΑΜ με επίκεντρο το Ηράκλειο, ώστε σε συνεργασία με τις αρμόδιες τοπικές αρχές να χτυπηθούν τα οργανωμένα μαφιόζικα δίκτυα που διαφεντεύουν κι επικυριαρχούν σε σημαντικούς κι εξαιρετικά επικερδείς τομείς της παρανομίας στην Κρήτη.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, η κάθοδος των αστυνομικών δυνάμεων επρόκειτο να γίνει τις επόμενες ημέρες, κρίθηκε όμως σκόπιμο να μετατεθεί για το διάστημα που θ’ ακολουθήσει τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, στην οποία είναι μονομερώς εστιασμένο αυτές τις ημέρες το ενδιαφέρον της αστυνομίας.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα «Πατρίδα» ότι στο επίκεντρο των ερευνών που προέκυψαν από την παρακολούθηση των τηλεφωνικών επικοινωνιών βρίσκεται νεαρής ηλικίας επιχειρηματίας ο οποίος έχει αναπτύξει έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, τα μέλη του κυκλώματος έχουν ένα ευρύ φάσμα παράνομων δραστηριοτήτων το οποίο εκτείνεται από το λαθρεμπόριο όλων των ειδών και το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος, μέχρι τους εκβιασμούς, τα εκφοβιστικά πυρά και ανατινάξεις εκρηκτικών μηχανισμών έξω από κατοικίες και σωματικές βλάβες.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε