Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Κρήτη:Τους σκότωσαν και έβαλαν φωτιά για να ”σβήσουν” τα ίχνη!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στο φως άγνωστες πτυχές της διπλής δολοφονίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο – Η αστυνομία θεωρεί πως τα κινητά θα ”δείξουν” τους δολοφόνους…

Κινητικότητα καταγράφεται τους τελευταίους μήνες στις έρευνες των διωκτικών Αρχών για την εξιχνίαση του διπλού εγκλήματος σε βάρος δύο οικονομικών μεταναστών από το Πακιστάν, τους οποίους έκαψαν ζωντανούς σε παλιό κτίριο στην περιοχή του Γιόφυρου όπου διέμεναν προσωρινά.

Αν και έχουν περάσει δύο χρόνια – η διπλή φρικτή δολοφονία αποκαλύφθηκε τον Νοέμβριο του 2009 – η Ασφάλεια Ηρακλείου εξακολουθεί να διερευνά την υπόθεση εστιάζοντας στις άρσεις απορρήτου. Σύμφωνα με το cretalive.gr, έχουν ζητηθεί τουλάχιστον πέντε άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου και μάλιστα η τελευταία έγινε σχετικά πρόσφατα, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Αστυνομία έχει μία κατεύθυνση στις έρευνες και επικεντρώνεται κυρίως στις τελευταίες επαφές που είχαν την μοιραία νύχτα οι δύο άτυχοι Πακιστανοί.

Οι διωκτικές Αρχές πιστεύουν ότι οι δράστες αυτής της αποτρόπαιης πράξης ήταν γνωστοί στα θύματα. Ο εντοπισμός των δολοφόνων είναι δύσκολη υπόθεση, όμως οι αστυνομικές Αρχές επιμένουν και εξακολουθούν να κρατούν ανοιχτό το φάκελο της διπλής ανθρωποκτονίας, «ποντάροντας» εν πολλοίς στα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Πέρα από το γεγονός της άγριας δολοφονίας δύο νέων ανθρώπων που ήρθαν στην χώρα μας για ένα καλύτερο μέλλον, η επίμαχη υπόθεση είχε απασχολήσει εκτενώς τα τοπικά ΜΜΕ και λόγω των λανθασμένων χειρισμών που είχαν γίνει στην αρχή ως προς τα αίτια θανάτου των δύο μεταναστών.

Την πρώτη ημέρα του συμβάντος, οι διωκτικές Αρχές είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας με επικρατέστερο σενάριο αυτό του ατυχήματος. Εξεταζόταν δηλαδή ως πιθανότερη εκδοχή να κάηκαν ενώ κοιμόντουσαν από την λάμπα που είχαν στο παλιό σπίτι.

Χρειάστηκε μόλις μία μέρα και επισταμένη αυτοψία στον χώρο από αστυνομικούς και πυροσβέστες για να διαπιστώσουν ότι πρόκειται για «καραμπινάτη» διπλή δολοφονία. Στην πορεία των ερευνών προέκυψε ότι οι δύο νεαροί δέχθηκαν άγρια επίθεση από τους δράστες. Προσπάθησαν να αμυνθούν, τουλάχιστον ο ένας, αλλά μάταια.

Στη συνέχεια οι δράστες έβαλαν φωτιά για να «σβήσουν» τα ίχνη τους. Όπως είχε αναφερθεί τότε, όταν καθαρίστηκαν οι τοίχοι και γενικότερα ο χώρος από την μαυρίλα της φωτιάς, αποκαλύφθηκε ότι παντού υπήρχε αίμα σαν να είχε συντελεστεί …σφαγή.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε