Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ξανά ελεύθερος με όρους ο 26χρονος

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Στον ανακριτή κατέθεσε και η μητέρα του 26χρονου, η οποία είχε μιλήσει νωρίτερα στο NEWSIT.

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του Αναπληρωτή Εφέτη Ανακριτή κ. Κ. Μπαλτά ο 26χρονος φοιτητής που κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.

Ο νεαρός αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστηρίζει ότι αρχές του 2007 είχε πάει στο σπίτι στο Χαλάνδρι για να εγκαταστήσει ηλεκτρονικό υπολογιστή ενώ τονίζει ότι από τότε δεν είχε ξαναπάει. Σύμφωνα με την δικογραφία δακτυλικά αποτυπώματα του νεαρού βρέθηκαν στον επίμαχο υπολογιστή και σε μία δισκέτα. Ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή των όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης 2 φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Στον κ. Μπαλτά κατέθεσε η μητέρα και ένα ακόμη πρόσωπο του οικογενειακού περιβάλλοντος του νεαρού καθώς και μία συμφοιτήτρια του.

Η μητέρα του 26χρονου φοιτητή μίλησε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο NEWSIT. 

«Ο ίδιος o διευθυντής της αντιτρομοκρατικής μου είπε ότι ο γιος μου είναι καθαρός» λέει αποκλειστικά στο NewsIt.gr η μητέρα του 26χρονου φοιτητή που συνελήφθη ως ύποπτος για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς», εξαιτίας αποτυπωμάτων που βρέθηκαν στο κομπιούτερ στο σπίτι του Χαλανδρίου.
 
Την ώρα που ο φοιτητής πήρε νέα προθεσμία να απολογηθεί το μεσημέρι Παρασκεύη στις 12, η μητέρα αποκαλύπτει στο ΝewsIt.gr ότι σήμερα το πρωί – με δική του πρωτοβουλία – την κάλεσε στο γραφείο του ο διευθυντής της αντιτρομοκρατικής και της είπε ότι ο γιός της είναι αθώος, απλώς κρατείται για λόγους…γραφειοκρατικούς!
«Μου εξήγησε ότι είναι σίγουρος πια ότι ο γιος μου είναι καθαρός» εξηγεί η μητέρα «αλλά επειδή είχε ένα ένταλμα ήταν αναγκασμένος να τον συλλάβει. Είναι σίγουρος όμως ότι δεν συμμετείχε πουθενά. Απλώς βρήκε τα αποτυπώματά του, και θεωρείται ένοχος, άσχετα αν ήταν πάνω σε ένα κινητό αντικείμενο»
 
Άκουστε τι είπε η μητέρα του φοιτητή: 

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε