Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ξάνθη: Μπήκαν ”κύριοι” σε σπίτια και πήραν από ηλικιωμένες 17.000 ευρώ!

Ξάνθη: Μπήκαν ”κύριοι” σε σπίτια και πήραν από ηλικιωμένες 17.000 ευρώ!

Δεν είναι η πρώτη φορά που στα χέρια της αστυνομίας πέφτει κύκλωμα που εξαπατούσε ηλικιωμένες γυναίκες!

Το κόλπο είναι πάντα το ίδιο αλλά αλλάζουν τα πρόσωπα! Δυο άντρες, ηλικίας 26 και 34 ετών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, με την κατηγορία ότι είχαν συστήσει ομάδα που ενεργούσε συστηματικά με σκοπό τη διάπραξη απατών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων στις περιφερειακές ενότητες Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.

Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, προέκυψε ότι οι δυο άντρες, το χρονικό διάστημα από 04-08-2011 έως 30-08-2011, εξαπάτησαν πέντε ηλικιωμένες γυναίκες.

Επισκέπτονταν τις ηλικιωμένες γυναίκες στα σπίτια τους και προφασιζόμενοι οφειλές συγγενικών τους προσώπων, προσπαθούσαν να αποσπάσουν από αυτές, διάφορα χρηματικά ποσά. Αν και μόνο στις τρεις από τις πέντε περιπτώσεις κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά, η λεία τους στις 16.650 ευρώ.

Στην κατοχή των δυο δραστών, κατά την σύλληψή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 3.210 ευρώ. Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης.

Διαβάστε επίσης:

Κάθε χρόνο κακοποιούνται 4 εκατ. ηλικιωμένοι

Απείλησαν με όπλο ηλικιωμένους για να τους ληστέψουν

Ξανά στο στόχαστρο ηλικιωμένοι άνθρωποι

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε