Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ξέσπασε σε κλάματα ο 17χρονος αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Αλέξη

Ξέσπασε σε κλάματα ο 17χρονος αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Αλέξη

Με την κατάθεση 17χρονου αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

στις 6 Δεκεμβρίου 2008 στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια, συνεχίστηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας η δίκη των δύο ειδικών φρουρών. Ο 17χρονος, κάτοικος της περιοχής, κατέθεσε ότι το επίμαχο βράδυ ήταν στη Τζαβέλλα με άλλους φίλους του όταν έγινε το περιστατικό. Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι στο σημείο ήταν μαζεμένα περίπου 10 με 12 παιδιά, και υπήρξε ένας διαπληκτισμός με τους δύο αστυνομικούς.

Οπως είπε ο 17χρονος τα παιδιά δεν έδειξαν επιθετική συμπεριφορά απέναντι στον Επαμεινώνδα Κορκονέα και τον Βασίλη Σαραλιώτη. Το παιδί υποστήριξε ότι δεν είδε τους αστυνομικούς να πυροβολούν, άκουσε όμως τους πυροβολισμούς και όπως διευκρίνισε σε ερώτηση της πολιτικής αγωγής, δεν άκουσε να έχει προηγηθεί προειδοποίηση των αστυνομικών προς τα παιδιά.

Αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, όπως υποστήριξε ο 17χρονος πήγαν στο σημείο όπου είδαν τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο πεσμένο κάτω και μαζί με ένα άλλο παιδί τον τράβηξαν πιο πέρα. Όπως είπε, ο 17χρονος, εκείνη τη στιγμή ο Αλέξανδρος ζούσε ακόμη και προσπαθούσε να αναπνεύσει. Μάλιστα στο σημείο αυτό της κατάθεσής του το 17χρονο παιδί, λύγισε και ξέσπασε σε κλάματα κι έτσι το δικαστήριο διέκοψε για λίγο ώστε να ηρεμήσει.

 Στη συνέχεια της κατάθεσής του ο 17χρονος είπε ότι είδε αίμα στο χέρι του και είδε το τραύμα όταν σήκωσε τη μπλούζα του Αλέξανδρου. Σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής ο 17χρονος προσδιόρισε το σημείο των αστυνομικών και του Γρηγορόπουλου όπως ακριβώς προσδιορίζεται και στην έκθεση αυτοψίας.

“Αναξιόπιστο και κατασκευασμένο” από την οικογένεια του θύματος, χαρακτήρισε ο Αλέξης Κούγιας,συνήγορος του Επ. Κορκονέα το 17χρονο μάρτυρα που ολοκλήρωσε αργά το μεσημέρι την κατάθεσή του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας, στην υπόθεση δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, υπέβαλαν στο δικαστήριο αίτημα προκειμένου να διενεργηθεί αυτοψία και αναπαράσταση στον τόπο του εγκλήματος, ώστε όλοι οι παράγοντες να έχουν σαφή εικόνα του σημείου που έπεσε νεκρός ο δεκαπεντάχρονος.

Στο αίτημα συναίνεσε κι η υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων – ειδικών φρουρών, με την προϋπόθεση, όπως τόνισαν οι συνήγοροι,ότι θα διενεργηθεί και την ίδια ώρα που συνέβη και ότι θα έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας. Ο εισαγγελέας ζήτησε να μην γίνει δεκτό το αίτημα, ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε ώστε να κρίνει στην πορεία της δίκης εάν είναι απαραίτητη η διενέργεια αυτοψίας και αναπαράστασης.

Την Τρίτη αναμένεται να εξεταστεί άλλος αυτόπτης μάρτυρας, ενώ έχει κληθεί ακολούθως ο δεκαεξάχρονος φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε