Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Κύκλωμα κοκαΐνης: Ο γνωστός έμπορος από τη Λάρισα και τα μηχανήματα

Λάρισα, έμπορος, κοκαϊνης

Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στη Λάρισα, εξάρθρωσε η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με την τοπική Δίωξη. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους και γνωστός έμπορος φρούτων της περιοχής.

Συνολικά κατασχέθηκαν παραπάνω από 10 κιλά καθαρής κοκαΐνης, τα οποία έρχονταν απευθείας από τη Κολομβία, συσκευασμένα μέσα σε μηχάνημα που θα παραλάμβανε ο 47χρονος έμπορος γεωργικών προϊόντων από τη Λάρισα.
Μάλιστα την αποστολή του ναρκωτικού ανακάλυψαν Γερμανοί Αστυνομικοί στην περιοχή της Λειψίας, όπου από εκεί το δέμα με το βαρύ μηχάνημα θα μεταφέρονταν σε εμπορική Εταιρεία στην Λάρισα και θα το παραλάμβαναν ο έμπορος και οι συνεργοί του, εν προκειμένω τρεις Αλβανοί.
Η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, ενημερώθηκε από τις γερμανικές Αρχές για την ποσότητα των δέκα κιλών κοκαΐνης, που ήταν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε κρύπτες στο μεταλλικό μηχάνημα που είχε αποσταλεί από την Κολομβία, με παραλήπτη την εταιρεία του γνωστού εμπόρου της περιοχής.
Αμέσως οι αστυνομικοί της Δίωξης στην Αττική, ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους στην Δίωξη Ναρκωτικών του Νομού Λαρίσης, προκειμένου να ξεκινήσουν από κοινού διαρκείς και διακριτικές παρακολουθήσεις, τόσο των εμπλεκομένων στην Λάρισα, όσο και στην Αττική.
Όταν πια έφθασε το δέμα με το μηχάνημα και την κόκα, οι αστυνομικοί που καραδοκούσαν κοντά στα γραφεία της μεταφορικής εταιρείας επενέβησαν και συνέλαβαν τον 47χρονο έμπορο γεωργικών προϊόντων και δυο Αλβανούς συνεργούς του που πήγαν να παραλάβουν το μηχάνημα.
Στην Αττική, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών πραγματοποίησαν αναζητήσεις προκειμένου να συλλάβουν έναν 40χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος θα παραλάμβανε ποσότητα κοκαΐνης,
προκειμένου να την διακινήσει στις πιάτσες της Αθήνας, για λογαριασμό του εν λόγω κυκλώματος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές από την πώληση των 10 κιλών καθαρής κοκαΐνης οι δράστες στην περίπτωση που την διακινούσαν στην χονδρική αγορά, θα έβαζαν στην τσέπη τους μισό εκατομμύριο ευρώ.
Ωστόσο και επειδή στην κατοχή τους βρέθηκε μια πρέσα τυποποίησης ναρκωτικών, εκτιμάται πως θα την νόθευαν, με αποτέλεσμα τον διπλασιασμό της ποσότητας και κατά συνέπεια πολλαπλάσιο κέρδος που θα ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο ευρώ.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις