Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κύκλωμα πλαστογράφων εξαρθρώθηκε – Έφτιαχναν πλαστά χαρτιά σε λαθρομετανάστες

Κύκλωμα Ιρακινών πλαστογράφων, μεταξύ των οποίων και ένας που κατηγορείται για ανθρωποκτονία στην Τουρκία και απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Ελλάδα, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής.

Οι αστυνομικοί, μετά από πληροφορίες και έρευνες, συνέλαβαν στην πλατεία Καραϊσκάκη, στην Αθήνα, δύο Ιρακινούς, 32 και 33 ετών, που εξέδιδαν έναντι χρηματικής αμοιβής πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με τα οποία εφοδίαζαν παράνομους αλλοδαπούς στις περιοχές της Ομόνοιας και του Αιγάλεω.

Σε βάρος του 32χρονου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, που τέλεσε στην Τουρκία, ενώ όπως προέκυψε από την προανάκριση, στις 14-6-2011 πυροβόλησε εναντίον οκτώ ομοεθνών του σε καφενείο, στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να τραυματίσει στο πόδι έναν εξ αυτών.

Κατά τη σύλληψή τους οι δύο αλλοδαποί αντιστάθηκαν και προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους συλλάβουν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πέντε κινητά τηλέφωνα, μία μοτοσικλέτα, μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, καθώς και 2.038 ευρώ και 200 δολάρια ΗΠΑ.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι τους, στο Περιστέρι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πλήθος πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, φωτογραφίες τύπου διαβατηρίων άλλων αλλοδαπών, υπεύθυνες δηλώσεις και άλλα έγγραφα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για πλαστογραφία, απείθεια, αντίσταση, παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα, παράβαση του νόμου περί όπλων, ο δε 32χρονος και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε