Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κυκλώματα τοκογλύφων και στην Πάτρα! Παίρνουν επιτόκιο 15% το μήνα και στέλνουν μπράβους να “καθαρίσουν”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η Ασφάλεια προσπαθεί να “δέσει” τις υποθέσεις όμως, ο φόβος κρατά κλειστά τα στόματα των θυμάτων…

Όπως και στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, μπράβοι έχουν αναλάβει να “καθαρίζουν” κάθε φορά που κάποιος πάει να μιλήσει για τη μαφία, τα μέλη της και τους εκβιασμούς.

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα “Κόσμος”, στην Πάτρα λειτουργούν δύο κυκλώματα τοκογλύφων.
Το ένα είναι το “παλιό” το πιο σκληρό το οποίο χρησιμοποιεί και μπράβους για να πετυχαίνει τους στόχους του.
Το δεύτερο αποτελείται από δύο με τρεις “νέους” στο χώρο που είναι περισσότερο διαλεκτικοί στις συναλλαγές τους.

Οι τοκογλύφοι έχουν υποκαταστήσει πλήρως τον ρόλο των τραπεζών, εκμεταλλεύονται την οικονομική κρίση και την αδυναμία κυρίως των μικρομεσαίων να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, μόνο που ορισμένοι εξ αυτών στην κυριολεξία… ρουφούν το αίμα, αφού πωλούν το χρήμα τους με επιτόκιο που φθάνει ακόμη και το 15% το μήνα!

Πολλοί αναγκάζονται να καταφύγουν σε τοκογλύφους για να αποφύγουν την οικονομική καταστροφή αλλά -δυστυχώς- μπλέκουν ακόμα περισσότερο. Οι τοκογλύφοι γίνονται πιεστικοί ζητώντας εξωπραγματικές οφειλές και όταν δεν παίρνουν ό,τι ζητούν καταφεύγουν σε γκανγκστερικές μεθόδους.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ποια ονόματα ακούγονται
Όπως διαβάζουμε στο dete.gr στην “πιάτσα” ακούγονται πολλά από τα ονόματα που πωλούν χρήμα με τόκο.
Μεταξύ αυτών, επιχειρηματίας που στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με την πολιτική, ιδιοκτήτης μάντρας, ιδιοκτήτης εταιρείας με οχήματα, αλλά και γνωστός παλιός έμπορος που πλέον έχει βγει στην σύνταξη, έχει παραδώσει τη σκυτάλη στα παιδιά του και ασχολείται με την πώληση… “χαρτονομισμάτων”!

Θύμα των τοκογλύφων γνωστός έμπορος αλλά και… Αρχιμανδρίτης!
Ο έμπορος τελευταία είχε δικαστική περιπέτεια. Παρά το ότι διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία, δεν μπορούσε να την αξιοποιήσει (δύσκολα πλέον βρίσκεις αγοραστή ακινήτων) με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να απευθυνθεί στον τοκογλύφο.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το ίδιος και ένας Αρχιμανδρίτης! Την καταγγελία έκανε ο ίδιος, τον οποίο δύο αδέλφια – επιχειρηματίες της πόλης φέρονται να εκβίαζαν και να έστειλαν δύο “φουσκωτούς” για να εισπράξουν.
Ο Αρχιμανδρίτης φαίνεται πως έκανε παράλληλα και εμπόριο και είχε πάρει δάνειο από τα δύο αδέλφια. Οι αστυνομικοί, όμως, που συνέλαβαν τους μπράβους εντυπωσιάστηκαν καθώς μέσα στο πολυτελές αυτοκίνητο που οδηγούσαν βρήκαν εκατό τουλάχιστον φύλλα επιταγών προς… “είσπραξη”! Φαίνεται πως οι συγκεκριμένοι άνδρες ζούσαν αποκλειστικά και μόνο… από αυτή τη δουλειά.

Μπράβοι που χτυπούν χωρίς έλεος
Το “παλιό” κύκλωμα των τοκογλύφων χρησιμοποιεί τουλάχιστον τρεις γνωστούς μπράβους. Μάλιστα τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει γνωστά τρία επεισόδια με πρωταγωνιστές τα συγκεκριμένα άτομα που χτύπησαν εμπόρους, οι οποίοι συναλλάσσονταν με το αφεντικό τους.
Μόνο που όπως συνήθως συμβαίνει κανείς δεν υπέβαλε μήνυση εναντίον τους! Από τους τρεις που χτυπήθηκαν, ο ένας είναι έμπορος της λαχαναγοράς ο οποίος είχε δανειστεί χρήματα από συγκεκριμένο επιχειρηματία της πόλης, ο οποίος παλαιότερα είχε ασχοληθεί και με την πολιτική.

Διαβάστε ακόμα:
Θεσσαλονίκη: Αυτοκτόνησε ο κουμπάρος του “αρχηγού” της Μαφίας

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε