Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Λαγωνικά Κ9 στην υπηρεσία της αστυνομίας

Σκύλος της αστυνομίας επί τω έργω ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Σκύλος της αστυνομίας επί τω έργω ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πιλοτικό πρόγραμμα περιπολιών με αστυνομικούς σκύλους θέτει σε εφαρμογή των επόμενο μήνα η αστυνομία.

Η αστυνομία ξεχώρισε 10 λαγωνικά για το πρόγραμμα και εκπαιδεύει ακόμη 6 σκύλους που θα αναλάβουν αστυνομικοί με την ειδικότητα “συνοδός-χειριστής αστυνομικού σκύλου” και θα ενταχθούν στον σχεδιασμό κατά της εγκληματικότητας.

Τα 6 αστυνομικά λαγωνικά έχουν αναλάβει εκπαιδευτές της ΕΛ.ΑΣ, του  Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και δύο Γερμανοί από την αστυνομία του Μονάχου.

Το πρώτο μέρος της εκπαίδευσης τους έχει ολοκληρωθεί και τώρα συνεχίζουν στην δεύτερη φάση που θα πρέπει να προσαρμοστούν σε εξωτερικούς χώρους, όπως το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, τα δικαστήρια της πρώην «Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων», τη Θήβα, Τανάγρα, Κορωπί, σε σταθμούς του «Μετρό», στο Παλαιό Ψυχικό, στο Ολυμπιακό Στάδιο και σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης των Αθηνών. 

Μόλις ολοκληρώσουν την εκπαίδευση τους η αστυνομία θα αναλάβει άλλες δύο σειρές σκύλων, προκειμένου ο αριθμός των λαγωνικών να φτάσει τα 30.

Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί σκύλοι με βάση τη νομοθεσία δραστηριοποιούνται στην αναζήτηση εξαφανισθέντων ατόμων, στη φύλαξη προσώπων και πραγμάτων, στη φύλαξη και συνοδεία κρατουμένων προς αποτροπή απόδρασης, στη λήψη μέτρων σε αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς επίσης στη καταδίωξη και σύλληψη ατόμων που τελούν αυτόφωρα εγκλήματα, αλλά δεν θα συμμετέχουν σε αστυνομικά μέτρα σε πορείες και συγκεντρώσεις.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε